«Κατάληψη» στη Μόντσα από θρυλικές Alfa Romeo

Όταν μια πίστα φέρει το προσωνύμιο «Ναός της Ταχύτητας», θα πρέπει και οι κατασκευές που παροικούν να είναι ανάλογης, «θεϊκής» προέλευσης. Κάτι σαν τις παλιές Alfa Romeo, ένα πράγμα.

Τα track days στη Μόντσα προσελκύουν μερικά από τα πλέον ονειρικά αυτοκίνητα. Λόγω εντοπιότητας, τα ιταλικά είθισται να αποτελούν την πλειοψηφία. Τα club των Alfisti στην Ιταλία, είναι από τα πιο οργανωμένα στην Ευρώπη. Κι από τη στιγμή που η πιο ιστορική πίστα της χώρας, ενδεχομένως και του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν συνόλω, ανοίγει συχνά για το κοινό, οι ευκαιρίες δεν χάνονται. Giulietta Sprint, Alfetta GTV, Giulia GTA και GTAm, 2000 GT Veloce, Giulietta SZ2 και αρκετές ακόμα παρουσίες από το Πάνθεο του Μιλάνου, βρέθηκαν στα 5.793 μέτρα του Ναού. Και όχι για τουρισμό.

Οι ιστορικές Alfa συμμετείχαν σε κανονικό αγώνα, με τα όλα του. Δυνατά καβαλήματα σε κερμπ, που σήκωναν τα αυτοκίνητα στις δυο ρόδες, μπλοκαρίσματα τροχών, επαφές, μάχες, έξοδοι στην αμμοπαγίδα, οδήγηση στο και πέρα από το όριο. Ο ορισμός του motorsport, με λίγα λόγια, και του κυνηγιού για την πρώτη θέση. Το event δεν ήταν μια απλή επίδειξη, αλλά μέλος της διοργάνωσης Alfa Revival Cup. Μια σειρά αγώνων σε πίστες της Ιταλίας, όπου ιστορικά μοντέλα της μιλανέζικης φίρμας θυμούνται τα ένδοξα χρόνια της νιότης και παλεύουν ρόδα με ρόδα, προφυλακτήρα με προφυλακτήρα, πόρτα-πόρτα. Η Μόντσα άνοιξε την αυλαία και θα φιλοξενήσει εκ νέου τις Alfa, στις 2-3 Οκτωβρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store