Η νέα Porsche 911 GT3 οργιάζει στη Μόντσα (+video)

 

Η Porsche επιμένει ατμοσφαιρικά για την επόμενη γενιά της 911 GT3 και σήμερα παίρνουμε μια απολαυστική γεύση από το soundtrack, μέσα από τον ίδιο το «Ναό της Ταχύτητας»!

Διαβάστε επίσης: «Τρένο» 650 ίππων η νέα Porsche 911 Turbo S (+video)

Οι Γερμανοί βρίσκονται στο εντατικό στάδιο των δοκιμών, «λυσσάζοντας» στην πίστα. Συνήθως δεν αποχωρίζονται το Nurburgring, όμως η Μόντσα είναι το ιδανικό μέρος για να «ανοίξει» το μάτι – και να δοκιμαστεί το αυτοκίνητο σε συνθήκες τέρμα γκάζι, μαζί με την αεροδυναμική του απόδοση και την αντοχή των φρένων. Στα πλάνα βλέπουμε δυο μορφές της 992 GT3: μια με την αγωνιστική περιβολή και την τεράστια αεροτομή και μια πιο ήπια, με το πτυσσόμενο spoiler να θυμίζει την «ουρά πάπιας» της 2.7 RS της δεκαετίας του 70. Touring Package φέρεται να είναι η ονομασία της και την βλέπουμε να μην υστερεί καθόλου σε ρυθμό, συγκριτικά με την «φτερωτή» αδερφή της.

Δείτε ακόμα: 0-100 σε 2,2” με Porsche 911 Turbo 900 ίππων (+video)

Μπορεί να φαντάζει οξύμωρο για μια εταιρία που έβαλε τούρμπο ακόμα και στις βασικές Boxster/Cayman – 911, λανσάροντας παράλληλα την ηλεκτρική Taycan, να επιμένει ατμοσφαιρικά. Όμως ο προγραμματισμός του Τσουφενχάουζεν είναι ευφυώς απλός: τούρμπο, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα στην πλειοψηφία της γκάμας, ώστε να υπάρχει «κάβα» CO2 για τις Cayman GTS/GT4 και τις 911 GT3/GT3 RS! Η νέα έκδοση της τελευταίας, δε, αναμένεται να αποτελέσει το αποκύημα της ατμοσφαιρικής απόδοσης στα χρονικά της Porsche.

Διαβάστε επίσης: Αθάνατη Porsche 911 Turbo με 1,25 εκατ. χλμ.!

Η απόδοση αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με τον 4λιτρο boxer να φημολογείται έντονα πως ανεβαίνει στα 4.2 λίτρα. Ο boxer των 4.194 κ.εκ. χρησιμοποιείται στην αγωνιστική RSR και αποδίδει μάξιμουμ 515 ίππους, όντας ωστόσο φιμωμένος από περιορισμούς κανονισμών στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Στις εκδόσεις δρόμου δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα 530-550 ίππους. Αν κρίνουμε από την ηχητική υπόκρουση, πάντως, έχουμε να κάνουμε με έπος!

Get it on Google Play Download on the App Store