Kia Stinger GT καταδιώκει Kia ProCeed GT στο Ring (video)

Η Kia τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της και δίνει έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο στον σχεδιασμό αλλά και στις επιδόσεις και σε οδική συμπεριφορά. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το νέο Ceed στην πιο σπορ έκδοση GT και το πολύ εντυπωσιακό κορυφαίο της μοντέλο, το Stinger GT.

Δείτε ακόμη: Αγωνιστικό Kia Stinger GT420 με 422 άλογα

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, δύο οδηγοί αποφάσισαν να μπουν στη πίστα του Nürburgring και να κάνουν έναν γρήγορο γύρο με το ProCeed GT και το Stinger GT. Το δεύτερο αναμενόμενα έφτανε εύκολα και μπορούσε να προσπεράσει το μικρομεσαίο shooting brake της Kia, ωστόσο και τα δύο αυτοκίνητα πήγαιναν γρήγορα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες, δίχως να ρισκάρουν επαφή με τα μεταλλικά κιγκλιδώματα. Παράλληλα το Stinger GT είχε και το βασικό πλεονέκτημα ότι φορούσε θερινά ελαστικά, έναντι των χειμερινών στο ProCeed GT.

Το Stinger GT εφοδιάζεται με τον 3.3 λτ. V6 T-GDI κινητήρα των 366 ίππων και 510 Nm ροπής, διαθέτει 4κίνηση, 8άρι αυτόματο κιβώτιο, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ./ώρα. Από την άλλη πλευρά, το ProCeed GT διαθέτει 1.6 λτ. T-GDI κινητήρα ισχύος 204 ίππων και 265 Nm ροπής, ενώ σε συνδυασμό με το 7τάχυτο κιβώτιο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 204 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο Kia Picanto 1.0 T-GDI με 140 ίππους

Παρακολουθείστε τα δύο αυτοκίνητα να τρέχουν στην πίστα του Nürburgring:

Get it on Google Play Download on the App Store