Αγωνιστικό Kia Stinger GT420 με 422 άλογα

Το κορυφαίο μοντέλο της Kia, το Stinger, εντυπωσιάζει με την άκρως δυναμική του εμφάνιση, αλλά και με τις επιδόσεις του, ειδικά στην ισχυρότερη έκδοση με τον  V6 twin-turbo κινητήρα των 3.3 λτ.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο Kia Picanto 1.0 T-GDI με 140 ίππους

Η Kia Motors UK σε συνεργασία με το Hyundai Motor Europe Technical Centre στο Ρουσελσχάιμ, Γερμανία, δημιούργησαν το απόλυτο Stinger, ειδικά για αγωνιστική πίστα. Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο είναι πάρα πολλές στο αμάξωμα, εσωτερικό, πλαίσιο, αναρτήσεις, κινητήρα κ.λπ.

Οι 365 ίπποι και τα 510 Nm της ισχύος του δυνατού μοτέρ, αυξήθηκαν στους 422 ίππους και στα 560 Nm ροπής. Οι μηχανικοί άλλαξαν τα μπουζί, τοποθέτησαν νέο φίλτρο αέρα ελευθέρας της K&N, νέο σύστημα εξάτμισης της Milltec, έκαναν επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, επαναπρογραμμάτισαν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για πιο γρήγορες αλλαγές στις επιλογές Sport και Sport+ και βελτίωσαν την ψύξη της μετάδοσης.

Δείτε ακόμη: Ποιο Kia πωλείται στην Ελλάδα 73.000 ευρώ;

Ωστόσο, βελτίωση επιδόσεων χωρίς να γίνει και μείωση του βάρους δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι, το εργοστασιακό Kia Stinger απογυμνώθηκε πλήρως και του αφαιρέθηκαν καθίσματα, ζώνες, αερόσακοι, επενδύσεις και κάθε ηλεκτρονικό σύστημα ψυχαγωγίας και υποβοήθησης του οδηγού. Επιπλέον, η ηλιοροφή αντικαταστάθηκε από ένα μεταλλικό κομμάτι. Συνολικά εξοικονομήθηκαν 150 κιλά, μετά την εγκατάσταση του κλωβού ασφαλείας, των εμπρός αγωνιστικών καθισμάτων, των ιμάντων και του πυροσβεστήρα.

Στη μείωση του βάρους συνέβαλλαν και οι ζάντες OZ Racing Leggera με τα 5 κιλά λιγότερα ανά τροχό, ενώ για την επαφή με την άσφαλτο επιλέχθηκαν τα ελαστικά Pirelli Trofeo R σε διάσταση 235/35/R19 εμπρός και 265/30/R19 πίσω. Νέο στήσιμο έγινε στις αναρτήσεις, τα φρένα αντικαταστάθηκαν από αγωνιστικά 6πίστονα της Brembo με δίσκους 380×34 χλστ. και επαναρυθμίστηκαν το ESP και το ABS. Στη θέση των στάνταρ αμορτισέρ χρησιμοποιήθηκαν αγωνιστικά Eibach Pro με ελατήρια χαμηλώματος και νέες αντιστρεπτικές δοκοί διαμέτρου 25 χλστ. εμπρός και 17  χλστ. πίσω. Το πακέτο αναβαθμίσεων συμπληρώνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα νέα γραφικά στο αμάξωμα.

Δείτε ακόμη: Πως σας φαίνεται το Kia Sportage Coupe;

Get it on Google Play Download on the App Store