Πανικός με όλους τους «Godzilla» στην πίστα (+video)

Όταν το Nissan GT-R κυκλοφόρησε με κίνηση σε όλους τους τροχούς στην έκδοση R32, εδραίωσε τη θέση του στα βιβλία της αυτοκινητικής ιστορίας ως ένα σπορ αυτοκίνητο αποφασισμένο να ανέβει στην κορυφή. Και αυτή η φιλοσοφία παρέμεινε λίγο πολύ σε κάθε γενιά του φοβερού και τρομερού μοντέλου. Ετσι, το Carwow drag πήρε τα GT-R R32 που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν, τα έβαλε να κοντραριστούν και το αποτέλεσμα ξεχειλίζει αδρεναλίνη.

Τα τρία πρώτα GT-R (R32, R33 και R34) αποδίδουν 280 ίππους από τον θρυλικό RB26DETT, με τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο κάθε ένα. Φυσικά όλοι γνωρίζουν πως αυτά τα 280 άλογα εμφανίζονταν μόνο στα χαρτιά κι ότι όλα τα Skyline (και τα ιαπωνικά με αυτή την ισχύ, γενικά) είναι στην πραγματικότητα ισχυρότερα. Το R32 πιστεύεται ότι αποδίδει στην πραγματικότητα περίπου 300 ίππους, το R33 320 ίππους και το R34 340 ίππους. Ουδεμία συνάφεια με το τελευταίο Nismo, καθώς το κορυφαίο R35 έχει στη διάθεσή του 600 ίππους από τον twin-turbo V6 των 3,8 λίτρων. Όλα είναι τετρακίνητα, αλλά όπως καταλαβαίνουμε κάθε ένα διαθέτει πιο εξελιγμένο σύστημα από το προηγούμενο. Συν τοις άλλοις, το R35 είναι το μοναδικό με 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όπως είναι αναμενόμενο, η υψηλότερη ισχύς η μετάδοση και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά «απογειώνουν» το R35, αφήνοντας τους προγόνους στη σκόνη του. Από εκείνο το σημείο και μετά, είναι μια σκληρή μάχη μεταξύ των R32, R33 και R34. Και τα τρία τα βλέπουμε να περνούν τη γραμμή σε απόσταση ενός αυτοκινήτου, αλλά τελικά το R33 ήταν αυτό που πήρε τη νίκη, ακολουθούμενο από το R32 και μετά το R34. Επαναλαμβάνοντας τον αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το R35 και πάλι πρώτο με μεγάλη διαφορά, ακολουθούμενο από τα R34, R33 και R32.

Get it on Google Play Download on the App Store