«Κομμάτια» η Ferrari Purosangue στην πίστα (+video)

Όταν είσαι το πιο δυνατό SUV παραγωγής που έχει παρουσιαστεί ποτέ, φέροντας παράλληλα το «Cavallino» στο καπό, τότε μόνο καταιγιστικός καλπασμός μπορεί να σε διακρίνει σε κάθε σου βήμα. Είτε είσαι σε άσφαλτο, είτε σε χώμα, είτε ακόμα-ακόμα σε πίστα. Η Ferrari Purosangue ζει για να μοιράζει συγκινήσεις στο πάτημα του δεξιού πεντάλ, απαλλαγμένη από κάθε είδος υπερτροφοδότησης και με τον μοναδικό V12 της κατηγορίας.

Οι ιαχές από τον F140IA είναι ίσως το μεγαλύτερο προσόν της  «Καθαρόαιμης» έναντι του ανταγωνισμού, περισσότερο και από την επαναστατική ανάρτηση που φροντίζει για τη διαχείριση των πλευρικών και εγκάρσιων φορτίων. Ο ισχυρότερος κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Sport Utility Vehicle στροφάρει πάνω από τις 8.000 σ.α.λ., πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των διπλά υπερτροφοδοτούμενων V8 της κατηγορίας. Το μπλοκ των 6.5 λίτρων απαρτίζεται από διάταξη V12 και δεν χρησιμοποιεί ίχνος υπερπλήρωσης, παράγοντας 725 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. και 716 Nm στις 6.250 σ.α.λ., με το καλύτερο soundtrack στα υπερ-SUVs – αλλά και ένα από τα καλύτερα γενικά, περιλαμβάνοντας μέχρι κινητήρες supercars ή hypercars!

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου. Ένα στήσιμο που αποδίδει τα μέγιστα σε κάθε τερέν, που περιλαμβάνει και την πίστα του Φιοράνο. Εκεί πέρασε μεγάλο μέρος της εξέλιξης η Purosangue, συνεπώς τα θεαματικά καρέ με την πρώτη crossover Ferrari «γυρισμένη» μόνο έκπληξη δεν προκαλούν. Θαυμασμό, όμως, ατελείωτο. Το ίδιο ισχύει για τις επιδόσεις στην ευθεία, οι οποίες αναμενόμενα είναι πρωτόγνωρες για SUV: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store