Lambo Urus 840HP τραντάζει την autobahn (+video)

Η Lamborghini Urus αποτελεί ένα από τα ταχύτερα SUVs όλων των εποχών, διατηρώντας κόντρα για το απολύτως ταχύτερο με την όμορη Bentley Bentayga Speed. Οι βελτιώσεις έρχονται να επιλύσουν τις εσωτερικές διαφωνίες.

Ο 4.0 V8 twinturbo κανονικά παράγει 650 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 850 Nm στις 2.250-4.500 σ.α.λ., προσδίδοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και τελική 305 χλμ./ώρα. Βέβαια, το διτούρμπινο μοτέρ δείχνει ιδιαίτερη έφεση στην αύξηση της ισχύος. Με ένα 1ο στάδιο δεν δυσκολεύεται να ξεπεράσει τα 700 άλογα, ενώ με παραπάνω ενασχόληση πηγαίνει πάνω και από τους 800 ίππους. Η συγκεκριμένη δεν αποκαλύπτει τις μετατροπές κάτω από το καπό, όμως σίγουρα διαθέτει νέα τριπλέτα εισαγωγής-εγκεφάλου-εξάτμισης, ενώ πολύ πιθανό να φέρει και μεγαλύτερες τουρμπίνες.

Το τελικό αποτέλεσμα αγγίζει τα 840 άλογα και, όπως καταλαβαίνουμε, ανεβάζει επίπεδο τη δυναμική του ιταλικού υπερ-SUV. Τα 250-300 χλμ./ώρα έρχονται με χάιδεμα στο δεξί πεντάλ, θυμίζοντας περισσότερο καθαρόαιμο supercar. Το ψηφιακό ταχύμετρο φτάνει μέχρι τα 329 χλμ./ώρα, αν και δυσκολεύεται να ανέβει παραπάνω. Ενδεικτικό πως υπάρχει μια ακόμα σχέση διαθέσιμη στο 8άρι αυτόματο, τη στιγμή που η Urus αγγίζει αυτή την ταχύτητα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, μάλλον είναι μικρότερη η ταχύτητα, καθώς το GPS δείχνει 314 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store