Νέο ορόσημο πωλήσεων από τη Lamborghini Urus

Από ό,τι φαίνεται, αν δεν αναφερθούμε σε κάποιο ρεκόρ πωλήσεων της Lamborghini δεν θα πάει καλά η μέρα. Σήμερα έχουμε τη συνήθη ύποπτο Urus, να φτάνει το ιστορικό ορόσημο των 15.000 μονάδων.

H υπ’ αριθμόν 15.000 Urus συναρμολογήθηκε χθες και είναι στο χρώμα Grigio Keres Matt, σε συνδυασμό με λεπτομέρειες Verde Scandal και διχρωμία Nero Ade/Verde Scandal στο εσωτερικό. Προορισμός η Μεγάλη Βρετανία, όπου την περιμένει ο ευτυχής κάτοχος. Το ιταλικό υπερ-SUV έφτασε σε αυτό το επίπεδο εμπορικότητας μέσα σε μόλις 3 χρόνια, τη στιγμή που η Huracan – ο μέχρι πρότινος δημοφιλέστερος «Ταύρος»- δεν το έχει πιάσει ακόμα, κι ας βρίσκεται στην αγορά από το 2014. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου στο τρέχον έτος, όπου σημειώθηκε άλλο ένα ρεκόρ πωλήσεων για τη Sant’Agata, η Urus πούλησε παραπάνω από ό,τι οι Huracan και Aventador μαζί (2.792 κομμάτια αντί 1.532 και 524 αντίστοιχα)!

Να υπενθυμίσουμε πως το η θηριώδης Lambo εκτός από εμπορικό «σουξέ», κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και φτάνει τα 305 χλμ./ώρα τελικής, έχοντας κάτω από το καπό τον 4.0 V8 twinturbo να τροφοδοτεί όλους τους τροχούς με 650 ίππους και 850 Nm ροπής. Η Lamborghini θα επενδύσει συνολικά περί τα 1,5 δις ευρώ για να προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις κάθε της μοντέλου, μέχρι το 2024. Παράλληλα, σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό στην Ιστορία της, στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας. Κοινώς, τα ρεκόρ πωλήσεών της θα μας απασχολούν για χρόνια ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store