«Πετάνε» στις πωλήσεις οι Lamborghini

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει η Lamborghini, σημειώνοντας περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλη φορά στην Ιστορία της δίχως μάλιστα να καταλαβαίνει από πανδημία, κορωνοϊούς ή κάποια άλλη εμπορική τροχοπέδη.

Στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους βρήκαν αγοραστές 4.852 «Ταύροι», που συνιστά επίδοση-σταθμό στα 58 χρόνια της φίρμας από τη Sant’ Agata! Η σύγκριση με τα περσινά στοιχεία δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω COVID, αλλά η αύξηση σε σχέση με το 2020 έφτασε το 37%. Πιο ενδεικτική η αντιπαράθεση των στοιχείων με το 2019, όπου η αύξηση αγγίζει το 6,6%. Πρωταθλητής των πωλήσεων αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η Urus, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 50% των συνολικών της φίρμας. Το ιταλικό υπερ-SUV ταξινομήθηκε 2.792 φορές κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών του ’21, σημειώνοντας αύξηση 35% σε σχέση με πέρσι. Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο πέτυχε η Huracan, που είδε το ποσοστό της να βελτιώνεται κατά 46% (1.532 αντίτυπα), ενώ και η Aventador πήρε την ανιούσα κατά 21% (524 κομμάτια).

To ρεκόρ όλων των εποχών στο κλείσιμο του έτους θεωρείται σίγουρο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αν οι 3 Lambo καταφέρουν να ξεπεράσουν το φράγμα των 10.000 πωλήσεων! Πέρα από τα εμπορικά ανδραγαθήματα,, η Lamborghini θα επενδύσει συνολικά περί τα 1,5 δις ευρώ για να προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις κάθε της μοντέλου, μέχρι το 2024. Παράλληλα, σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό στην Ιστορία της, στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας. Κοινώς, έρχονται μέρες ακόμα μεγαλύτερης εμπορικής δόξας.

Get it on Google Play Download on the App Store