Κονσέρτο από τη Lamborghini Huracan της Novitec

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την παρουσίαση της Huracan Evo, δια χειρός Novitec, και έχουμε την πρώτη «συναυλία» της βελτιωμένης Lamborghini.

O «Ταύρος» του Γερμανού βελτιωτή επιβάλλεται με την παρουσία του, χάρις στο ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο, τις πανέμορφες ζάντες της Vossen (20 και 21 ιντσών εμπρός-πίσω) και τη νέα ανάρτηση. Αυτή αποτελεί και τον τομέα που εστίασαν οι μηχανικοί της Novitec, με το κατασκευασμένο από αλουμίνιο coilover kit να είναι ρυθμιζόμενο και να χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ., συμβάλλοντας στο τρομοκρατικό παρουσιαστικό της κατάμαυρης Huracan.

Στα του κινητήρα δεν υπάρχουν αλλαγές, πέρα από την τοποθέτηση νέας εξάτμισης. Μια μικρή, φαινομενικά, μετατροπή, που τελικά κάνει όλη τη διαφορά. Ο ήχος του ατμοσφαιρικού 5.2 V10 θα κόλαζε και στυλίτη μοναχό, ειδικά στα πλάνα που βλέπουμε -και κυρίως, ακούμε- τη Lamborghini να περνάει μέσα από τούνελ. Η απόδοση παραμένει στα εργοστασιακά επίπεδα, ήτοι 610 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. και 560 Nm στις 6.500 σ.α.λ., καθότι μιλάμε για την πισωκίνητη εκδοχή (640 ίπποι και 600 Nm η τετρακίνητη). Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα βρίσκεται στην περιοχή των 3,3 δλ. και η τελική στα 325 χλμ./ώρα, όμως μπροστά σε αυτό τον ήχο (των 128 ντεσιμπέλ μάλιστα) τι ενδιαφέρον μπορεί να έχουν οι αριθμοί;

Get it on Google Play Download on the App Store