Lamborghini Aventador S ορμάει στην autobahn (+video)

Μεταξύ των Aventador είναι η SVJ που κερδίζει τη μερίδα του λέοντος στην αγάπη του κοινού, δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει πως η S είναι αμελητέα ποσότητα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που μιλάμε για Lamborghini 740 ίππων.

Η βασική πια Aventador διαθέτει την ηπιότερη εκδοχή του ατμοσφαιρικού 6.5 V12, που αποδίδει 740 ίππους στις 8.400 σ.α.λ. και 690 Nm στις 5.500 σ.α.λ. Το 7άρι ημιαυτόματο και το σύστημα τετρακίνησης αναλαμβάνουν το διαμοιρασμό της ισχύος στους τέσσερις τροχούς, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση της τάξης των 2,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική 350 χλμ./ώρα. Καθόλου, μα καθόλου, άσχημα σε μια εποχή που τα 1.000 άλογα, οι τουρμπίνες και οι ηλεκτροκινητήρες έχουν γίνει κοινότυπα. Κόντρα σε αυτά, η Aventador S αντιπαρατάσσει ένα απλοϊκής φιλοσοφίας ημιαυτόματο κιβώτιο και την παλιά, καλή, αγαπημένη ατμοσφαιρική αναπνοή του μοτέρ.

Συνδυασμός που, όπως θα παρακολουθήσουμε εκστασιασμένοι, έχει ακόμα πολλά να πει. Τόσο από πλευράς ήχου, που -κακά τα ψέματα- δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, όσο και χειροπιαστής ταχύτητας. Παρότι εδώ δεν υπάρχουν εξελιγμένα υβριδικά σύνολα ή υπερτροφοδότηση, η δωδεκακύλινδρη Lamborghini μοιάζει με ταύρο και η autobahn με υαλοπωλείο. Τα 300 χλμ./ώρα έρχονται με χαρακτηριστικότατη άνεση, ενώ η επιμονή του δεξιού ποδιού στο αντίστοιχο πεντάλ ανταμείβεται με ενδείξεις ύψους 345 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store