Lamborghini Urus κάνει bullying στο Audi RS 6 (+video)

Ένα από τα καλά που έφεραν οι κοινές πλατφόρμες, πέρα από τον περιορισμό του κόστους, είναι το γεγονός πως έκανε προσιτές τεχνολογίες, μοτέρ και επιδόσεις «άφταστων» μοντέλων, σε πιο mainstream επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Audi RS 6 Avant στην Ελλάδα ;

Ας δούμε την σχέση Audi RS 6 και Lamborghini Urus. Από πλευράς ονόματος, πρεστίζ και τιμής, ελάχιστη σχέση. Κινητήρας και μετάδοση, όμως, είναι κοινά. Με τις ανάλογες ρυθμίσεις και προσαρμογές στο κάθε αυτοκίνητο, ωστόσο πηγή και των δύο είναι ο 4.0λιτρος V8 twinturbo, το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης. Σε νούμερα ισχύος και επιδόσεων, είναι αντίστοιχα κοντά. Η Urus αποδίδει μεν 50 ίππους και Nm παραπάνω (650 ίπποι και 850 Nm), όμως είναι και 200 κιλά βαρύτερη. Εξ ου και η ταυτόσημη επίδοση στο 0-100 χλμ./ώρα (3,6 δλ.). Ίδια είναι και η τελική ταχύτητα (305 χλμ./ώρα), όμως εδώ το RS 6 περιορίζεται ηλεκτρονικά – κι αυτό αν επιλεγεί το Performance Package, διαφορετικά σταματά στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Audi RS 6 συντρίβει αγωνιστική Skoda Fabia (+video)

Στην πραγματικότητα, το θηριώδες SUV από τη Sant’ Agata έχει μετρηθεί στα 2,93 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Το ταχύτερο που έχουμε δει από το υπέρ-Avant της Audi, είναι 3,4 δλ. Μια διαφορά που, όπως θα δούμε, επαληθεύεται πανηγυρικά στη μεταξύ τους μάχη. Η Lamborghini δείχνει σε όλους γιατί φέρει τον «Ταύρο» στο καπό, συντρίβοντας τον συγγενή από το Ίνγκολσταντ. Υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα θα πρέπει να θεωρούνται οι διαφορετικές χαρτογραφήσεις κιβωτίου και launch control, μαζί φυσικά με την παραπανίσια ισχύ.

Διαβάστε επίσης: Η Lamborghini Urus ισοπεδώνει την Porsche Cayenne Turbo (+video)

Η εν κινήσει κόντρα γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του σεναρίου με τις χαρτογραφήσεις, ειδικά αυτή του συστήματος εκκίνησης, καθώς η Urus επικρατεί και πάλι μεν, αλλά με σαφώς μικρότερη διαφορά. Όπως και να ‘χει, έδωσε στο RS 6 να καταλάβει την θέση του στην ιεραρχία.

Get it on Google Play Download on the App Store