«Λέων» το Peugeot 208 στον τάρανδο (+video)

Οι φίλοι μας στο km77.com υπέβαλαν στο τεστ αποφυγής ταράνδου το νέο Peugeot 208, με τα αποτελέσματα να αναδεικνύουν τις αρετές του γαλλικού σουπερμίνι.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 208 1.2 PureTech 100

To 208 που υποβλήθηκε στη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας ήταν το κορυφαίο της γκάμας, ήτοι το GT Line PureTech 130 S&S EAT8 και τροχούς 205/45/17. Η ταχύτητα των 79 χλμ./ώρα αποδείχτηκε υπερβολική για το μπροστινό, καθώς η υποστροφή στην είσοδο για τον δεύτερο διάδρομο έστειλε τον εμπρός εξωτερικό τροχό να χτυπήσει τον τελευταίο κώνο αυτού του διαδρόμου και τον πρώτο του επόμενου. Στα 77 χλμ./ώρα οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο ήπιες, με το 208 να διατηρεί ακλόνητο την πορεία του.

Διαβάστε επίσης: Νέο και πανίσχυρο Peugeot 508 Sport Engineered

Οι δοκιμαστές υπογραμμίζουν την πολύ μικρή κλίση του αμαξώματος και τη σωστή παρεμβατικότητα του ESP, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τα 79 στα 81 χλμ./ώρα η συμπεριφορά του 208 είναι σχεδόν απαράλλακτη. Ανεπαίσθητα περισσότερο γλίστρημα στην είσοδο του δευτέρου διαδρόμου, χωρίς δραματική αλλαγή στις αντιδράσεις – δείγμα του ζυγισμένου πλαισίου και του ισορροπημένου setup της ανάρτησης.

Get it on Google Play Download on the App Store