Μάχη υπερβαρέων βαρών με Volvo και Scania (+video)

Στημένα αυτοκίνητα σε ευθείες για να κοντραριστούν σε επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, έχουμε παρακολουθήσει πάρα πολλές, από πολύ αργές κόντρες (δείτε εδώ), έως ταχύτατες με Porsche, Ferrari και Lamborghini. Εδώ όμως, έχουμε να κάνουμε με πάρα, μα πάρα, πολλά «κιλά» γκάζι!

Το carwow πήρε 3 φορτηγά και τα έβαλε να αναμετρηθούν στο 400άρι, σε μια πρωτόγνωρη για αυτά κατάσταση. Η αναλογία είναι 2 προς 1 υπέρ των Scania, με το Volvo να έχει σχεδόν τα μισά κυβικά (5 λίτρα το μοτέρ αντί 9 στους συμπατριώτες του), αλλά και 6 τόνους λιγότερους σε σχέση με το γερανοφόρο (12 αντί 18.000 κιλών). Οπότε η απόδοση των 280 ίππων ουσιαστικά «πάει περίπατο», με την αναλογία κιλών ανά ίππο να διαμορφώνεται στο συνταρακτικό 64,3 προς 1! Δυστυχώς οι Άγγλοι δεν παρέχουν στοιχεία για το βάρος του άλλου Scania, που αποδίδει 250 ίππους από τον ίδιο 9λιτρο ντίζελ, ούτε για την ισχύ του Volvo, ενώ δεν αναφέρουν το βασικότατο χαρακτηριστικό στους κινητήρες των βαρέων οχημάτων: τη ροπή.

Παρόλα αυτά, μια κόντρα στα επίπεδα των 40 τόνων (τόσο είναι το άθροισμα του Volvo και του ενός Scania, στο «νερό» 10 τόνοι το έτερο) δεν παύει να είναι μοναδικά ενδιαφέρον θέαμα. Προφανώς το Volvo και το Scania εκ δεξιών του, που είναι το μικρότερο των τριών, διατηρούν το πλεονέκτημα έναντι του βαρύτερου γερανοφόρου. Οπότε μονομιάς έχουμε τους δυο βασικούς υποψηφίους για τη νίκη. Πού λέτε να πηγαίνει τελικά, Γκέτεμποργκ ή Σέντερλεγκε;

Get it on Google Play Download on the App Store