Με τις πάντες η υβριδική και AWD Corvette (+video)

Από τη στιγμή που ολόκληρη Ferrari έχει 3 plug-in υβριδικά μοντέλα στη γκάμα της (SF90 Stradale, 296 GTB και 296 GTS), φαίνεται πόσο επηρεάζουν οι περιβαλλοντικές νόρμες άπαντες στην αυτοκίνηση. Ουδείς εξαιρείται, ούτε καν η Corvette. Η οποία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ηλεκτροκινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς!

To teaser των Αμερικανών μας δείχνει πρωτοφανείς για ‘Vette εικόνες, με τους εμπρός τροχούς να σπινάρουν κατά την εκκίνηση. Καμία άλλη φορά στα 69 χρόνια πορείας του εμβληματικού μοντέλου, δεν ασχολήθηκε άξονας πέραν του πίσω με την κίνηση του αυτοκινήτου. Άλλα ήθη, καμία σχέση τα έθιμα, οπότε η τοποθέτηση ηλεκτρικού μοτέρ που εμπλέκει και τον εμπρός άξονα στα δυναμικά δρώμενα της «Κορβέτας» κρίνεται από αναμενόμενη, μέχρι φυσιολογική. Οι φήμες για υβριδική Corvette, εξάλλου, κυκλοφορούσαν από την ώρα που παρουσιάστηκε η C8.

Η πρώτη hybrid και AWD Corvette κατά πάσα πιθανότατα θα λέγεται «E-Ray» και θα συνδυάζει τον 6.2 V8 500 ίππων της Stingray, με μονό ηλεκτροκινητήρα. Ο V8 θα κινεί κλασικά τους πίσω τροχούς, με το ρεύμα να αναλαμβάνει τους εμπρός και να προσδίδει μια συνολική ιπποδύναμη κοντά στα 600 άλογα, ενδεχομένως και λίγο πάνω από αυτά. Η E-Ray θα τοποθετηθεί μεταξύ της Stingray και της Z06 των 670 ίππων, ενώ στο μέλλον θα προστεθεί και πλήρως ηλεκτρική έκδοση! Την ηλεκτρική Corvette την περιμένουμε στις αρχές του 2023, με την EV να έπεται εντός της ίδιας χρονιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store