Mercedes E-Class PHEV ξεραίνει Ferrari F40! (+video)

Έχουμε φτάσει σε τέτοιο τεχνολογικό σημείο πια, ώστε δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Τι άλλο μπορείς να πεις όταν crossover plug-in υβριδικές Mercedes station wagon κοντράρουν, και κερδίζουν (!), τοτέμ της αυτοκίνησης, όπως η Ferrari F40;

Θεωρητικά, η E450 All Terrain MHEV 4Matic G-Tronic είναι πίσω σε όλους τους τομείς: πολύ βαρύτερη (1.990 κιλά αντί 1.235) και αρκετά πιο αδύναμη (367 ίπποι και 500 Nm από τον ήπια υβριδικό 3.0λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά, 478 άλογα και 577 Nm ο 2.9 V8 twinturbo). Στο πλευρό της Γερμανίδας, όμως, στέκονται 35 χρόνια εξέλιξης, που φέρνουν τη συνδρομή του ηλεκτροκινητήρα και την ελάχιστη υστέρηση στο σπουλάρισμα των τουρμπίνων, μαζί με την έξτρα πρόσφυση των εμπρός τροχών. Η All Terrain μπορεί να φοράει ανάλογα λάστιχα, αλλά τα τετρακίνητα προσόντα και το 9άρι αυτόματο κιβώτιο τής επιτρέπουν να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 5,4 δλ.

Επίσης θεωρητικά, η F40 δεν θα είχε λόγους να ανησυχεί. Μόνο στο 0-100 χλμ./ώρα είναι ταχύτερη για πάνω από 1 δευτερόλεπτο, καθώς ανακοινωνόταν στα 4,1 δλ. Επί τελικής ταχύτητας δεν τίθεται το παραμικρό θέμα, καθότι η πιο αγαπημένη -και για πολλούς, καλύτερη- Ferrari όλων των εποχών έχει περάσει από το θρόνο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, με 319+ χλμ./ώρα (250 ηλεκτρονικά περιοριζόμενα η Mercedes). Όπως έχουμε δει πάρα πολλές φορές, ωστόσο, άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη.

Με την E450 All Terrain, παρότι βαρύτερη και πιο αδύναμη, πατάς και «πετάς». Ούτε σπινάρισμα, ούτε συγχρονισμός για αλλαγές ταχυτήτων. Στην F40 αντίθετα, ο οδηγός πρέπει να κοπιάσει. Οφείλει να ρεγουλάρει την ολίσθηση των τροχών στην εκκίνηση, προσέχοντας παράλληλα να μην «κρεμάσει» το μοτέρ και να μην «κάψει» το συμπλέκτη, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να «χορέψει» ιδανικά χέρια-πόδια στα περάσματα των σχέσεων. Πολλές έγνοιες, οι οποίες δίπλα σε ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο μεταφράζονται σε χαμένο χρόνο και ένα αποτέλεσμα, που προκαλεί σοκ – άσχετα που ο οδηγός της F40 δείχνει ότι την φυλάει.

Get it on Google Play Download on the App Store