MINI Clubman JCW «φορτώνει» S3 και CLA 35 (+video)

Συνήθως, όταν βλέπουμε Audi S3 και Mercedes-AMG A/CLA 35 να συμμετέχουν σε κόντρα το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο ντέρμπι μεταξύ τους, το οποίο τις περισσότερες φορές καταλήγει στη Στουτγκάρδη. Σήμερα, ωστόσο, προβάλλει σοβαρές αντιρρήσεις η Οξφόρδη – μέσω Μονάχου και MINI Clubman JCW.

Τα μοντέλα της σύγχρονης εκδοχής της βρετανικής μάρκας κατασκευάζονται μεν στην αγγλική πόλη, ωστόσο τα μηχανικά μέρη και το know-how προέρχεται από τη BMW. Το Clubman John Cooper Works έχει κάτω από το καπό τον 2λιτρο TwinPower των 306 ίππων και 450 Nm ροπής, με το 8άρι αυτόματο Steptronic να στέλνει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης ALL4. Το βάρος διατηρείται στα 1.220 κιλά και συνδράμει τα μέγιστα, στην εντυπωσιακή επιτάχυνση των 4,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Το ελληνικό Audi S3 που τρελαίνει τον πλανήτη! (+video)

Αριθμοί και προδιαγραφές αντάξια των Audi S3/Mercedes-AMG CLA 35. Επίσης 2λιτρα και τετρακίνητα, με τον TSI να αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής, τη στιγμή που ο κινητήρας της AMG ισοφαρίζει αυτόν της BMW στα 306 άλογα, αλλά μένει 50 Nm πίσω στη ροπή. Εκεί που το Clubman υπερτερεί ξεκάθαρα, είναι στον τομέα του βάρους. Το S3 σταματά τη ζυγαριά στα 1.470 κιλά, ενώ η CLA 35 ξεπερνάει τον ενάμιση τόνο (1.583 κιλά). Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη και αμφότερα με 7 ταχύτητες, εξασφαλίζοντας επιταχύνσεις επιπέδου 4,7 δλ. και 4,9 δλ. αντίστοιχα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-AMG A45 S «ξυρίζει» τα BMW M2 και Audi RS3 (+video)

Θεωρητικά, λοιπόν, το σεντάν από το Ίνγκολσταντ έχει το πλεονέκτημα, με αυτό από τη Στουτγκάρδη να μάχεται με το MINI για τη δεύτερη θέση. Στην πράξη, όμως, το σημαντικά χαμηλότερο βάρους του αγγλικού χάτσμπακ έκανε τη διαφορά/έκπληξη, αφήνοντας σύξυλα τα γερμανικά μοντέλα στην κόντρα του carwow. Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, έγιναν 3 αναμετρήσεις. Σε καθεμιά από αυτές, οι οδηγοί των Clubman και S3 «έκλεβαν» εναλλάξ στην εκκίνηση, οπότε μετράμε τη μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε μεταξύ τους. Στις επιταχύνσεις εν κινήσει, όταν ο επιλογέας ήταν στο «D», το DSG καθάρισε. Στο «Manual», το 8άρι Steptronic πήρε τη ρεβάνς.

Get it on Google Play Download on the App Store