Mitsubishi 3000 GT «θερίζει» Nissan GT-R (+video)

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το στάτους που απολαμβάνει το Nissan GT-R στις κόντρες. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής και αγαπημένο παιδί των βελτιωτών παγκοσμίως, μοιάζει σαν να δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Κάτι που εν μέρει ισχύει.

Δείτε ακόμα: Nissan GT-R «διαλύει» Honda S2000 Turbo (+video)

Όπως με τον θρυλικό RB26DETT, έτσι και ο VR38DETT σχεδιάστηκε με υψηλές ανοχές στο «πείραγμα». Ο «Godzilla» πάντως, δεν είναι το μόνο ιαπωνικό τετρακίνητο με twinturbo V6 μοτέρ στην πιάτσα. Για την ακρίβεια, ο «δάσκαλος» κυκλοφορεί σε αυτή από το 1990… Το Mitsubishi 3000GT (GTO, VR-4 και Dodge Stealth οι άλλες του ονομασίες) εμφανίστηκε με την έναρξη της δεκαετίας του 90, διαφημιζόμενο ως το πιο προηγμένο αυτοκίνητο της Ιαπωνίας. Ο 3λιτρος διτούρμπινος V6 απέδιδε 280 ίππους και 417 Nm (στην Αμερική 304 άλογα, στην Ευρώπη 286), συνεργαζόμενος με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, τετραδιεύθυνση, αλλά και ενεργά αεροδυναμικά!

Δείτε ακόμα: GT-R και Supra 1.000+ ίππων στην autobahn (+video)

Το 3000GT ήταν μια τεχνολογική προθήκη της Mitsubishi, διαθέτοντας μέχρι αυτόματο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα. Οι επιδόσεις ήταν καταιγιστικές, με τις μετρήσεις να κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ., τελική άνω των 250 χλμ./ώρα, 400άρι στα 13,5 δλ. και skidpad κοντά στο 0,93 G. Η ναυαρχίδα των «Τριών Διαμαντιών» είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε δήμιο των Honda NSX, Toyota Supra MK4, Mazda RX-7 και Skyline R32/R33/R34 όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το μεγαλύτερο εμπόδιο όλων: το βάρος.

Δείτε ακόμα: Mazda RX-8 «ξυρίζει» BMW 328i (+video)

Με 1.700+ κιλά και αρκετά ήπιο setup στην ανάρτηση, το κορυφαίο Mitsubishi έχανε σε χρόνο πίστας ακόμα και συγκριτικά από τα «νεούδια» τότε Evo 1 και 2, που δεν είχαν αποκτήσει ακόμα 280 ίππους και Active Yaw Control. Παρόλα αυτά, η βελτιωσιμότητα του κινητήρα και το αεροδυναμικό σχήμα  το καθιστούσε ιδανικό για ευθείες. Κάτι που δεν δυσκολεύεται να επαληθεύσει τη σημερινή εποχή, απέναντι στο πολύ πιο εξελιγμένο και «φτασμένο» GT-R. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη κόντρα, ο οδηγός του GT-R άργησε στην εκκίνηση, ενώ ίσως και να… βαριόταν αν κρίνουμε από το χέρι του που ακουμπούσε στο κεφάλι και μετά πάνω στην πόρτα, λες και πήγαινε μια χαλαρή βόλτα.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store