Nissan GT-R 1000HP «ταπώνει» Ferrari SF90 (+video)

Το Nissan GT-R είναι παγκοσμίως γνωστός λάτρης της βελτίωσης, της κόντρας και της ταπείνωσης supercars/hypercars. Τρία χαρακτηριστικά που βίωσε στο υβριδικό της σύστημα, η ισχυρότερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών.

Το carwow βρήκε έναν -από τους κάμποσους που κυκλοφορούν- «Godzilla» 1.000 ίππων και τον έβαλε δίπλα στην SF90 Stradale, σε μια αναμέτρηση 2.000 αχαλίνωτων αλόγων. Ο 3.8 V6 twinturbo της Nissan παράγει σχεδόν τα διπλά από όσα σε εργοστασιακή μορφή, την ώρα που η ροπή φτάνει τα 1.150 Nm. Ο συνδυασμός «πειραγμένων» VR38DETT με το σύστημα τετρακίνησης ATTESA ET-S και το αυτόματο 6άρι διπλού συμπλέκτη, έχει στείλει πολλούς κατόχους υπεραυτοκινήτων για ψυχανάλυση. Και αυτός της κορυφαίας Ferrari ήρθε να προστεθεί στην παρέα.

Η SF90 δεν απέχει σε ιπποδύναμη, καθώς και αυτή προσφέρει 1.000 άτια στο δεξί πόδι του οδηγού της. Εδώ η ισχύς έρχεται από μια σύμπραξη θερμικού κινητήρα και ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ο 4.0 V8 twinturbo συνεργάζεται με 3 ηλεκτροκινητήρες για το βέλτιστο αποτέλεσμα απόδοσης. Οι Άγγλοι αναφέρουν ροπή 800 Nm, αλλά αυτό το νούμερο αφορά μόνο τον βενζινοκινητήρα. Η Ferrari δεν ανακοινώνει το σύνολο της ροπής, μαζί με την αρωγή των ηλεκτρικών μοτέρ, αλλά σίγουρα είναι πάνω από 800 Nm. Συν τοις άλλοις, η Stradale εμφανίζεται σημαντικά ελαφρύτερη από το GT-R (1.570 κιλά αντί 1.750). Πόσες και πόσες φορές, όμως, δεν έχει μπει το θηρίο της Nissan σε μάχη μειονεκτώντας στα χαρτιά, αλλά «θερίζοντας» στην πράξη;

Ιάπωνας και Ιταλίδα αναμετρήθηκαν συνολικά 6 φορές: 2 φορές από στάση, άλλες 3 εν κινήσει και 1 στα φρένα. Η ντίβα από το Μαρανέλο κατάφερε να πάρει ανάσα μόνο σε δυο ρεπρίζ, όπου η έξτρα ροπή των ηλεκτροκινητήρων έδειξε τι μπορεί να κάνει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα και στο φρενάρισμα (aftermarket κεραμικές δισκόπλακες το GT-R), είδε το Nissan να της «σβήνει τα φώτα»!

Get it on Google Play Download on the App Store