Nissan Sunny 1.500HP «μεγατόνων» και μοτέρ Evo

Το Nissan Sunny όλοι το γνωρίζουμε ως το «ελληνικό Nissan». Από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα αυτοκίνητα εν Ελλάδι, με τις μετατροπές σε GTi-R να αποτελούν το ίδιο για τον κλάδο της βελτίωσης. Τροπέτο είναι και αυτό που θα δούμε, αλλά όχι ενδοεταιρικό.

Όντας προϊόν της γερμανικής LCE High Performance, που ειδικεύεται στα Mitsubishi Lancer Evo, στο μηχανοστάσιο του πορτοκαλί Sunny συναντάμε πλέον τον 4G63. Εννοείται όχι σε εργοστασιακή μορφή, αλλά ούτε και υπερκυβισμένο στα 2.3 λίτρα, με όλα τα εσωτερικά μέρη αλλαγμένα και μια θεόρατη τουρμπίνα της Garrett να υπερπληρώνει τα καυσαέρια. Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος αποδίδει 1.500 ίππους  και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, καθιστά το συγκεκριμένο Sunny ως το ισχυρότερο και ταχύτερο του κόσμου.

Η ιαπωνική μετάλλαξη δεν δυσκολεύεται να επαληθεύσει τους χαρακτηρισμούς, καλύπτοντας τα 800 μέτρα σε λιγότερο από 15 δλ. και με ταχύτητα εξόδου άνω των 308 χλμ./ώρα! Καθ’ όλα τα περάσματα, η προσπάθεια του οδηγού να το κρατήσει στην ευθεία δεν γίνεται να κρυφτεί. Το αυτοκίνητο «τραβάει» δεξιά-αριστερά, παρότι τετρακίνητο, παλεύοντας να περάσει την τεράστια ισχύ στο οδόστρωμα. Χαρακτηριστικό πως όλες οι εκκινήσεις είναι «φυλαγμένες», προκειμένου να διασφαλίζεται η ακεραιότητα της μετάδοσης. Εξάλλου, στα 800 μέτρα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο τα 400. Ακόμα και έτσι πάντως, το τερατώδες κράμα Nissan-Mitsubishi πετυχαίνει εξαιρετικούς χρόνους.

Get it on Google Play Download on the App Store