Νοικιάρα Ferrari F8 «πήρε σασί» με την πρώτη βόλτα

Κάποια αυτοκίνητα, ιδίως με το πρόθεμα «υπέρ», έχουν συχνά την ατυχία να πέφτουν στα πλέον ανίκανα χέρια. Κατασκευές επιπέδου Ferrari F8 Tributo, για παράδειγμα, που καταλήγουν «ολική» μετά την πρώτη βόλτα.

H συγκεκριμένη αγοράστηκε ελαφρώς μεταχειρισμένη από τη Royalty Exotic Cars, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ενοικιαζόμενη. Το αντίτιμο; 899 δολάρια (741 ευρώ) οι 4 ώρες! Το 8ωρο έρχεται λίγο πιο φθηνά από τα διπλά, στις 1.699 δολάρια (1.400 ευρώ). Η F8 Tributo αποκτήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την πρωταγωνίστρια της εταιρίας ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων, όμως δεν πρόλαβε να δει ούτε μια βόλτα. Ο οδηγός της ειδοποίησε την οδική βοήθεια και τη Royalty Exotic Cars, αναφέροντας σύγκρουση με βράχο – καταμεσής του Λας Βέγκας. Αυτή ήταν η αιτιολόγηση για τις δυο ραγισμένες ζάντες, τον ανοιχτό πλευρικό αερόσακο από τη μεριά του και τη σπασμένη ανάρτηση. Ανέφερε μάλιστα πως το συμβάν έλαβε χώρα με λιγότερα από 45 μίλια/ώρα (72 χλμ./ώρα).

Προφανώς δεν έπεισε κανέναν, ειδικά για την ταχύτητα που έγινε το ατύχημα. Οι μηχανικοί της επιχείρησης, έπειτα από εξέταση του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν πως εμφάνισε κατά τόπους ρωγμές μέχρι το σασί! Τα σημάδια που άφησε στο πεζοδρόμιο, που τελικά διαπιστώθηκε ότι ήταν το σημείο επαφής, φανέρωσαν πως απλούστατα οι 720 ίπποι και τα 770 Nm του 3.9 V8 twinturbo στους πίσω τροχούς, ήταν πάρα πολλά για τις χείρες και τα ρεφλέξ του συγκεκριμένου.

Εξωτερικά οι ζημιές περιορίζονται στις ζάντες, τον εμπρός προφυλακτήρα και το μαρσπιέ (παραπλανητικό το thumbnail), όμως από κάτω τα «έσπασε» σχεδόν όλα. Κατά συνέπεια, η εν λόγω Tributo με τα ούτε 2.000 χλμ. στο κοντέρ (1.000 κάτι μίλια) πάει είτε για την πρέσα, είτε για ανταλλακτικά.

Get it on Google Play Download on the App Store