Ferrari F8 σηκώνεται στα «πίσω πόδια» (+video)

Η F8 Tributo μπορεί τυπικά να βρίσκεται στη μέση της σημερινής γκάμας των Ferrari, όμως δεν παύει να είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έχουν φορέσει το «Cavallino Rampante». Για την ακρίβεια, είναι η Ferrari που κατέχει το ρεκόρ ειδικής απόδοσης όλων των εποχών στο Μαρανέλο, με 185 ίππους στο λίτρο (εξαιρούνται οι υβριδικές LaFerrari και SF90 Stradale).

Δείτε ακόμα: 911 Turbo S vs F8 Tributo με φωνές για «διαιτησία»!

Ο 3.9 V8 twinturbo αποδίδει 720 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 770 Nm στις 3.250 σ.α.λ., με τον κόφτη να τοποθετείται στις 8.000 σ.α.λ. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς και συνεργάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Τα ηλεκτρονικά παραμετροποιούν τις λειτουργίες του (συστήματα Side Slip Angle Control και Ferrari Dynamic Enhancer), ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επιλογές στο σύστημα ευστάθειας και το launch control. Με τα λογισμικά όλων σε κατάσταση μάχης, η F8 επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 2,8 δλ., στα 200 χλμ./ώρα σε 8 δλ. και ξεπερνάει τα 340 χλμ./ώρα τελικής.

Δείτε επίσης: Σούζες με διτούρμπινο Audi R8 3.000 ίππων (+video)

Αναλόγως ελαστικών και οδοστρώματος, το αυτοκίνητο μπορεί μέχρι να μιμηθεί το πασίγνωστο σήμα της εταιρίας με το όρθιο άλογο! Στο video που ακολουθεί, ο οδηγός της Tributo προσπαθεί να κατεβάσει τον χρόνο για το 0-400 μέτρα κάτω από τα 10 δλ. Οι Ιταλοί ανακοινώνουν 10,2 δλ., οπότε με ελαστικά περισσότερο αγωνιστικού προσανατολισμού και την άσφαλτο του dragstrip, ένας χρόνος στα 9,8-9,9 δλ. δεν είναι απίθανος. Στην προσπάθεια επίτευξης αυτού πάντως, η Ferrari μας χαρίζει μια ωραιότατη σούζα!

Get it on Google Play Download on the App Store