Ο «Drift King» ιδρώνει με το Challenger Hellcat (+video)

Ο «Βασιλιάς της πλαγιολίσθησης», κατά κόσμον Keichi Tsuchiya, δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός οδηγός, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει σχεδόν τα πάντα. Μιλάμε για τον άνθρωπο που εφηύρε την πλαγιολίσθηση ισχύος, την έμαθε στον κόσμο και συνέβαλλε στο να μετατραπεί σε παγκόσμιο μηχανοκίνητο σπορ. Ακόμα κι ένας τέτοιος «χεράς», όμως, τα βρίσκει μπαστούνια με το Dodge Challenger Hellcat .

Φυσικά, ούτε ένα από τα ισχυρότερα αμερικανικά αυτοκίνητα παραγωγής όλων των εποχών είναι κάτι τυχαίο. Ειδικά η έκδοση Redeye Widebody, που αποδίδει 800 ίππους και 958 Nm, αντί 717 ίππων και 889 Nm του κανονικού Hellcat. Το κτηνώδες muscle car είναι εξαιρετικά σπάνιο στις αγορές εκτός Βορείου Αμερικής, ωστόσο ο Tsuchiya κατάφερε να βρει ένα για την προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή (επί δεκαετίες μέλος του Best Motoring). Και κατευθείαν στρώθηκε στη δουλειά, που μόνο εύκολη δεν ήταν.

Το Hellcat (όπως τα περισσότερα muscle cars) είναι εξελιγμένο με το νου στις ευθείες, παρά τις στροφές και τους χρόνους πίστας. Ο κομπρεσοράτος V8 των 6.2 λίτρων σπάει την πρόσφυση των πίσω ελαστικών για πλάκα, μετατρέποντας σε τεστ αντανακλαστικών κάθε γερό πάτημα του δεξιού πεντάλ. Ακόμα και οι υψηλότατες ικανότητες του Drift King δοκιμάζονται από το συνδυασμό τεράστιας δύναμης – μυστήριου setup – γιγάντιου βάρους (2 τόνοι), ο οποίος συν τοις άλλοις έχει και τα ηλεκτρονικά να παρεμβαίνουν, μπερδεύοντας περαιτέρω τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου. Ο Tsuchiya ανησύχησε με τα φρένα, ίδρωσε κυριολεκτικά (όπως παραδέχτηκε), αλλά στο τέλος δάμασε το θηρίο.

Get it on Google Play Download on the App Store