Ο Drift King στύβει το νέο Civic Type R (+video)

Το Honda Civic Type R μπορεί να κάνει θαύματα, αρκεί να βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια. Οι Ιάπωνες πέρασαν ατελείωτες ώρες στο Nurburgring και τη Suzuka, βελτιστοποιώντας κάθε πτυχή του στησίματος, του πλαισίου, των φρένων, των ηλεκτρονικών, των ελαστικών, του κινητήρα και της μετάδοσης, προκειμένου το FL5 να γίνει το ταχύτερο και πιο εστιασμένο «Τάπερ», στα 26 χρόνια πορείας του. Προσπάθειες που απέδωσαν τους πιο ανθοφόρους καρπούς, καθώς το κορυφαίο Civic έγινε πριν μερικές εβδομάδες το ταχύτερο μπροστοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο Nordschleiffe.

Η δυναμική του ιαπωνικού hot hatch εκτινάσσεται, όταν πίσω από το τιμόνι παίρνει θέση ένας από τους καλύτερους οδηγούς. Ο Keichi Tsuchiya, αλλιώς Drift King, έβαλε στο χέρι το νέο Type R, και μάλιστα σε μια εκτέλεση γεμάτη με καλούδια της Spoon. Ανάρτηση, φρένα και κυρίως ελαστικά έχουν έρθει ακόμα πιο κοντά στα πρότυπα των αγωνιστικών, οπότε πριν καν μπει στο δεξί μπάκετ ο Tsuchiya οι δυνατότητες του αυτοκινήτου έχουν απογειωθεί. Άπαξ και αρχίσει τα μαγικά του ο άνθρωπος που εφηύρε τις πλαγιολισθήσεις, τότε βάλτε με το μυαλό σας. Για την ακρίβεια, και καλύτερα, απολαύστε.

Το Spoon Civic Type R και ο DK μπήκαν στην πίστα και, εν ολίγοις, παραμέρισαν τους πάντες. Ακόμα και στους πρώτους γύρους, που δεν βόλευε το σετάρισμα της ανάρτησης τον Ιάπωνα θρύλο, οτιδήποτε βρέθηκε στο διάβα του Type R έμεινε να κοιτάει την αεροτομή του. Από Lotus Elise, μέχρι βελτιωμένα Nissan Skyline R32 και Mazda RX-7. To video είναι αρκετά μεγάλο, ξεπερνώντας τα 42 λεπτά. Σε αυτή τη διάρκεια, πέρα από τα θεαματικά πλάνα, μπορούμε να δούμε και την επίδραση που έχουν οι αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης και της αεροτομής, τόσο στο χρόνο όσο και την αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός.

Get it on Google Play Download on the App Store