Ρεκόρ στο Nurburgring από το νέο Civic Type R (+video)

Για αυτό εξελίχθηκε, σε αυτό το ρεκόρ οδηγούσαν οι μέχρι πρότινος κορυφαίες επιδόσεις του σε άλλες πίστες, λειτουργώντας ως ιδανικό ορεκτικό. Το νέο Honda Civic Type R είναι και πάλι το ταχύτερο μπροστοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο Nurburgring, παίρνοντας πίσω την κορυφή από το Renault Megane R.S. Trophy-R!

Το FL5 μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» και έγραψε νέο ρεκόρ για εργοστασιακό FWD στα χρονικά, κατεβάζοντας το χρόνο του πιο σκληροπυρηνικού Megane κατά σχεδόν 1 δευτερόλεπτο. Το «Τάπερ» ολοκλήρωσε τα 20,8 χλμ. του Nordschleiffe σε 7.44.88, αφήνοντας πίσω του τα 7.45.39 του Trophy-R. Και, όπως περήφανα δηλώνει η Honda, τα κατάφερε δίχως να χρειάζεται αφαίρεση πίσω καθισμάτων, πανάκριβες ανθρακονημάτινες ζάντες ή ημισλίκ ελαστικά (όλα σπόντες για το Megane). To Civic Type R που έγραψε Ιστορία ήταν απολύτως εργοστασιακό, με τα ειδικά εξελιγμένα Michelin Pilot Sport Cup 2 (προαιρετική επιλογή, στάνταρ τα Pilot 4S) να περιβάλλουν τις 19άρες ζάντες και όλα τα εξαρτήματα να είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση, με αυτή που συναντά κάποιος όταν επισκέπτεται αντιπροσωπεία της Honda.

Ο 2.0λιτρος VTEC Turbo είναι, έτσι κι αλλιώς, ο ισχυρότερος που έχει μπει ποτέ σε Type R, παράγοντας 329 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 420 Nm στις 2.600-4.000 σ.α.λ. Αν δεν υπήρχαν τα 400 άλογα και 500 Nm του πεντακύλινδρου 2.5 TFSI στο Audi RS 3, το Type R θα είχε ελπίδες ακόμα και για την κορυφή στο σύνολο των compact cars. Αλλά το 7.40.75 που έγραψε το -ισχυρότερο, ακριβότερο και αυτόματο, μην ξεχνιόμαστε- Audi πριν 2 χρόνια, φαντάζει απλησίαστο. Ωστόσο, το γεγονός ότι σε πίστα 21 χιλιομέτρων το «Τάπερ» βρέθηκε σε ακτίνα 4 δευτερολέπτων από το RS 3, πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα του.

Get it on Google Play Download on the App Store