Οι απόλυτες κόντρες με βανάκια! (+video)

Τα van για το μόνο πράγμα που δεν είναι φτιαγμένα, είναι για να κάνουν κόντρες στους δρόμους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν δύναμη οι ντίζελ κινητήρες τους για να επιταχύνουν σβέλτα τα βαριά αμαξώματα, ειδικά όταν είναι φορτωμένα, αλλά και να τα φρενάρουν.

Δείτε ακόμα: Κόντρα 7.000 ίππων στοιχειώνει τα όνειρά μας!

To carwow αυτή τη φορά έβαλε στην ευθεία ενός αεροδιαδρόμου τέσσερα νέα δημοφιλή βανάκια: VW Transporter, Ford Transit, Toyota Proace και Mercedes Vito. O ισχυρότερος και ελαφρύτερος της παρέας είναι το Toyota Proace των 1.757 κιλών με το 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο των 180 ίππων και 400 Nm ροπής, σε συνδυασμό με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Το Ford Transit με το εντυπωσιακό body kit διαθέτει 2λιτρο μοτέρ με ισχύ 170 ίππων και 405 Nm ροπής και ζυγίζει 2.009 κιλά. Στη μέση περίπου βρίσκεται το VW Transporter των 2.025 κιλών με το 2λιτρο μοτέρ των 150 ίππων και 340 Nm ροπής και το 7άρι κιβώτιο. Το λιγότερο δυνατό και πιο βαρύ (2.157 κιλά) είναι το Mercedes Vito με τον 2.2 λτ. ντίζελ των 136 ίππων και 300 Nm ροπής, συνδυασμένο με 7άρι αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: Κόντρες με Nissan Qashqai και Skoda Karoq (+video)

Οι κόντες περιλαμβάνουν επιταχύνσεις στο 400άρι, επιτάχυνση εν κινήσει και φρένα. Ποιο μοντέλο νίκησε σε κάθε δοκιμασία και ποιος ήταν ο συνολικός νικητής; Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store