Όλα τα SUV ζηλεύουν τον ήχο της Ferrari Purosangue

Η Ferrari «έκανε την καρδιά της πέτρα» και παρουσίασε πέρσι SUV μοντέλο, για πρώτη φορά στα 75 χρόνια ιστορίας της. Το Μαρανέλο δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τάσεις της αγοράς, ούτε -πολύ περισσότερο- την εκπληκτική επιτυχία της Lamborghini Urus. Η Purosangue ήρθε να αποτελέσει τη Νέμεση στην εμπορικότητα της «αιωνίας αντιπάλου», με μια καρδιά που όχι μόνο κάνει τη Sant’Agata να ζηλεύει, αλλά θέτει πρωτοφανή για SUV στάνταρ.

H «Καθαρόαιμη» κινείται από τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε θερμικό Sport Utility Vehicle (γιατί υπάρχει και η ηλεκτρική Lotus Eletre), πηγαίνοντας παράλληλα κόντρα στο ρεύμα των διπλά υπερτροφοδοτούμενων V8. Το μπλοκ των 6.5 λίτρων απαρτίζεται από διάταξη V12 και δεν χρησιμοποιεί ίχνος υπερπλήρωσης. Η ατμόσφαιρα είναι αυτή που δίνει πνοή στον F140IA, οδηγώντας στην παραγωγή 725 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και 716 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου. Αναμενόμενα, οι επιδόσεις είναι πρωτόγνωρες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

Οι αριθμοί είναι ρητοί και αδιαμφισβήτητοι: η Purosangue πρόκειται για το ισχυρότερο, αλλά και το ταχύτερο (τόσο στο 0-100, όσο και την τελική) SUV παραγωγής όλων των εποχών! Περιγραφή απολύτως ταιριαστή για ένα τέκνο με το «Cavallino Rampante» στο καπό, η οποία συνοδεύεται από ένα μυθικό soundtrack. Υπάρχουν κι άλλα SUV με επιδόσεις που κοντράρουν supercars (πρώτη και καλύτερη η Urus), ωστόσο κανένα, μα κανένα, δεν μπορεί να προσφέρει τις ηδονικές νότες της Purosangue. Ο κόσμος στο Goodwood Festival of Speed τις απόλαυσε από πολύ κοντά (όπως και η Aston Martin DBX707, που δεν ακούγεται καν συγκριτικά με τη Ferrari), εντυπώνοντας στους εγκεφάλους τους την -ολοένα πιο κοντά στην εξαφάνιση- μελωδία ενός ατμοσφαιρικού δωδεκακύλινδρου.

Get it on Google Play Download on the App Store