Ολική ανάταση με την F8 Tributo της Novitec (+video)

Η Ferrari F8 Tributo είναι από μόνη της ικανότατη στο να εξυψώνει το ηθικό στα πλήθη, οπότε καταλαβαίνει κάποιος πανεύκολα τι «αμόκ» μπορεί να προκαλέσει μια βελτιωμένη από τη Novitec.

Κι όχι απλά βελτιωμένη, αλλά -σύμφωνα με τον Γερμανό βελτιωτή- η πιο μπρουτάλ V8 Ferrari όλων των εποχών. Τραβηγμένη από μαλλιά και φρύδια η δήλωση, δεδομένου πως κάπου υπάρχει μια F40 να την ακούει και να σηκώνει πίεση στα τούρμπο, αλλά ενδεικτική των δυνατοτήτων της N-Largo. Όπως η αντίστοιχη 812, έτσι και η F8 Tributo ξεχωρίζει χάρις στο «ξεχειλωμένο» αμάξωμα, που πλέον περνάει κατά 10 εκατοστά τα 2 μέτρα σε πλάτος (2.109 χλστ.)! Ολόκληρο το body kit είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ splitter, ακροπτερύγια, spoiler και διαχύτης έχουν εξελιχθεί με βάση την αύξηση στην παραγωγή της κάθετης δύναμης, σε αεροδυναμική σήραγγα. Οι άκρως ταιριαστές πολυάκτινες ζάντες της Vossen (21 ίντσες μπροστά, 22 πίσω) και η μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 13 χλστ., ολοκληρώνουν το γερμανικό φόρεμα στην Ιταλίδα και μας οδηγούν στην καρδιά της.

Με τέτοια εμφάνιση, δεν υπήρχε περίπτωση να μη φροντίσει η Novitec για παροχή ανάλογης ισχύος. Με την τοποθέτηση ενός in house εξελιγμένου εγκεφάλου και νέας εξάτμισης, ο 3.9 V8 twinturbo παράγει πλέον 820 ίππους και 904 Nm ροπής – αύξηση 50 ίππων και 134 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο. Στοιχεία επιδόσεων δεν ανακοινώνονται, αλλά στα επίπεδα του Μαρανέλο (0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική άνω των 340 χλμ./ώρα ανακοινώνει η Ferrari) αποκλείεται να κυμαίνεται. Κάτι που πιστοποιείται και από τον κραυγαλέο ήχο, που κάνει την F8 N-Largo να ακούγεται σαν κατασκευή έτοιμη για τις 24 Ώρες του Le Mans!

Get it on Google Play Download on the App Store