Αερόσακοι άνοιξαν «από το πουθενά» (+video)

Όταν αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο, επενδύεις στην ασφάλεια και -συνήθως- την ξεγνοιασιά της έλλειψης προβλημάτων που μπορεί να συνοδεύουν ένα μεταχειρισμένο. Η λέξη «συνήθως» είναι ενδεικτική της πραγματικότητας, όπως αποδεικνύει η τρομάρα που πήρε ο οδηγός μια ολοκαίνουργιας Chevrolet Camaro ZL1.

Ένας Αμερικανός, λοιπόν, πήρε το «κτηνώδες» muscle car των 650 ίππων και 881 Nm ροπής, προκειμένου να τεστάρει την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magnetic Ride, το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Hydra-Matic, τις δισκόπλακες των 390 χλστ. εμπρός και 365 χλστ. πίσω, μαζί με τα ελαστικά διάστασης 285/30ZR20 και 305/30ZR20 αντίστοιχα. Πιθανόν να είχε στο μυαλό του πως κάτι από όλα αυτά θα μπορούσε να «αστοχήσει», λόγω της πίεσης που ασκείται στο αυτοκίνητο. Αυτό που του συνέβη, όμως, εξαιρετικά δύσκολα θα το προέβλεπε κανείς.

Δείτε ακόμα: Η Chevrolet Camaro ZL1 1LE «έσπασε» τα χρονόμετρα στο Nürburgring (+video)

Ξεκινώντας από το γεγονός πως ο οδηγός ουσιαστικά κείτεται στο κάθισμα, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι στο τιμόνι (πιθανώς έχει κάποιο πρόβλημα στο δεξί χέρι), η Camaro δεν δυσκολεύεται καθόλου με την στενή χάραξη της συγκεκριμένης διαδρομής. Κινητήρας-κιβώτιο-φρένα-αναρτήσεις, όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Σε ένα δυνατό πάτημα στο κερμπ, ωστόσο, οι αερόσακοι είχαν διαφορετική άποψη.

Το αυτοκίνητο ανασηκώθηκε ελαφρώς από το οδόστρωμα, κάτι σύνηθες σε γρήγορη οδήγηση σε πίστα. Τότε οι αισθητήρες διέγνωσαν -εσφαλμένα- πως επίκειται ανατροπή, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν τους πλευρικούς αερόσακους στην πόρτα του οδηγού. Ευτυχώς η διαδικασία αφορούσε χρονομετρημένο πέρασμα και δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα τριγύρω. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κάτι τέτοιο, καθώς αντίστοιχα περιστατικά είχαν σημειωθεί και το 2011, επίσης με Chevrolet Camaro της εποχής.

Διαβάστε επίσης: Νέα Chevrolet Camaro με 10 ταχύτητες

Ο γενειοφόρος οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά, πέρα από μερικές αμυχές στο αριστερό του χέρι.

Get it on Google Play Download on the App Store