Όταν το detailing πάει σε άλλο επίπεδο! (+video)

Αν θες να λέγεσαι λάτρης του αυτοκινήτου θα πρέπει να φροντίζεις κι ανάλογα το αγαπημένο σου τετράτροχο. Να το πλένεις, να το συντηρείς και γενικά να του συμπεριφέρεσαι άψογα για να το χαίρεσαι απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια!

Η περιποίηση του αμαξώματος σε κάθε του εκατοστό μπορεί να είναι μια άκρως ικανοποιητική εμπειρία, είτε αφορά την καμπίνα είτε το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου. Μια νέα μέθοδος καθαρισμού, την οποία θα δούμε και στο video παρακάτω, είναι αυτή του ξηρού πάγου. Ένας τρόπος που δεν αφήνει υπολείμματα καθαρισμού όπως στην περίπτωση της αμμοβολής, με το τελικό αποτέλεσμα να κόβει την ανάσα. Ίσως οφείλεται στο γεγονός πως το καθάρισμα επιτελείται σχεδόν μαγικά χωρίς τρίψιμο ή σκούπισμα. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτελέστηκε σε μια Porsche 911 S του 1977 που πωλήθηκε πρόσφατα από το Bring-a-Trailer για 68.875 ευρώ. Στη συγκεκριμένη Porsche το αμάξωμα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, όμως το πάτωμα είχε συγκεντρώσει βρωμιά πολλών ετών.

Ο ξηρός πάγος είναι ένας τρόπος καθαρισμού εξαρτημάτων χωρίς τριβή που κάνει εξαιρετική δουλειά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Στην περίπτωση της Porsche αυτή η μέθοδος είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, μιας και το πάτωμα, το σύστημα εξαγωγής, οι βάσεις του κινητήρα και του κιβωτίου έγιναν σαν καινούργια. Βέβαια μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε ο καθαρισμός των αμορτισέρ, στα οποία το αρχικό κόκκινο χρώμα τους άρχισε να αποκαλύπτεται σιγά, σιγά, όσο έφευγε η έντονη ρύπανση τους.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο!

Get it on Google Play Download on the App Store