Παλαίμαχο Saab 9-3 2.0T βάζει κάτω νεούδια (+video)

H Saab μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ωστόσο τα αυτοκίνητά της παραμένουν γοητευτικά, χάρη στον ξεχωριστό τους σχεδιασμό αλλά και τους δυνατούς turbo κινητήρες τους. Επίσης ξεχώρισαν για την πολύ καλή ποιότητα του εσωτερικού τους, ωστόσο είχαν και αρκετά αρνητικά γνωρίσματα ως προς τα οδηγικά τους χαρακτηριστικά. Ορισμένα από αυτά ήταν το αισθητό turbo lag, τα μέτριας ακαμψίας πλαίσια και τα πολύ ελαφριά σε αίσθηση τιμόνια και η επίσης μέτρια ελκτική πρόσφυση.

Το πρώτης γενιάς 9-3 που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πολύ καλά συντηρημένο, ενώ ο ιδιοκτήτης του έχει προβεί και σε μια μικρή αναβάθμιση του κινητήρα. Από το εργοστάσιο ο 2.0 λτ. Turbo αποδίδει 200 ίππους και 283 Nm ροπής, ενώ μετά τη βελτίωση στον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου έχει ανέβει στους 230 ίππους και στα 340 Nm.

Για αυτοκίνητο 20ετίας και με επιτάχυνση σε βρεγμένο οδόστρωμα τα καταφέρνει περίφημα και σίγουρα μπορεί να σταθεί άνετα δίπλα σε νεότερα σπορ μοντέλα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 7,28 δλ., το 100-200 χλμ./ώρα σε 20,42 δλ., ενώ 200αρίζει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Get it on Google Play Download on the App Store