Πιλότος F1 γονατίζει το Honda NSX MK1 (+video)

Tο αρχέτυπο Honda NSX έχει το μοναδικό προνόμιο για αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά και σε σχέση με τα περισσότερα αγωνιστικά των 80’s-90’s, του να έχει εξελιχθεί από τον παμμέγιστο Ayrton Senna. Ο Βραζιλιάνος ημίθεος έβαλε τα μαγικά του χέρια και πόδια στην εξέλιξη του ιαπωνικού supercar, χαρίζοντάς μας παράλληλα ένα από τα πιο ιστορικά video όλων των εποχών. Εκεί όπου ξεζουμίζει το NSX στην πίστα της Σουζούκα, παραδίδοντας μαθήματα οδήγησης και σωστής εκτέλεσης του «μύτη-τακούνι».

Τριάντα και πλέον χρόνια αργότερα, η δουλειά που έκανε ο κατά πολλούς καλύτερος οδηγός αγώνων όλων των εποχών συνεχίζει να αποδίδει καρπούς. Ο Pierre Gasly της Alpha Tauri αποφάσισε να γυρίσει το «remake» του εμβληματικού περάσματος της Σουζούκα, στην πίστα του Όστιν. Οι Η.Π.Α. φιλοξένησαν πριν από λίγες μέρες το πρώτο τους GP για φέτος (έπονται δυο ακόμα αγώνες, σε Μαϊάμι και Λας Βέγκας), με το Γάλλο πιλότο να βρίσκει την καλύτερη ευκαιρία για διασκέδαση πίσω από το τιμόνι του NSX MK1.

Παρά τα χρόνια του, την απαιτητική φύση της χάραξης στο Circuit Of The Americas και την παρουσία ενός οδηγού επιπέδου Formula 1 στα πηδάλια (με ό,τι συνεπάγεται για το «σκίσιμο» στο ρυθμό), το πρώτο ολοκληρωμένο υπεραυτοκίνητο δεν δυσκολεύτηκε να ανταπεξέλθει. Σίγουρα, ο Gasly δεν πίεσε τόσο όσο είχε δώσει ο Senna. Αναμενόμενο, καθώς το NSX δεν είναι καινούργιο όπως τότε, αλλά πλέον λογίζεται ως ιστορικό. Εντούτοις έκανε τα μπασίματά και τις πλαγιολισθήσεις του, επιδεικνύοντας παράλληλα και μερικά πολύ δυνατά φρεναρίσματα. Στο ύψος των περιστάσεων και ο Gasly, ο οποίος μπορεί να έχει μεγαλώσει με «αυτάκια» πίσω από το τιμόνι και αυτόματα κιβώτια, αλλά το «μύτη-τακούνι» το κατέχει.

Get it on Google Play Download on the App Store