Πολύ τσαφ τσουφ το GR Corolla Morizo Edition (+video)

Το πιο σκληροπυρηνικό Toyota Corolla παραγωγής όλων των ετών, δεν είναι άλλο από το άκρως GR Corolla Morizo Edition, που έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Ιούνιο. Η νέα έκδοση λέγεται ότι δημιουργηθεί προκειμένου να αφήνει ικανοποιημένο τον Τογιόντα, με το αυτοκίνητο να αποτελεί το απόλυτα προοριζόμενο για πίστα hot hatch.

Εξωτερικά η σπέσιαλ αυτή έκδοση ξεχωρίζει από τους σφυρήλατους τροχούς των 18 ιντσών και την ανθρακονημάτινη οροφή, το καπό από αλουμίνιο και τα πάνελ των εμπρός θυρών από το ίδιο υλικό. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα, τα ηχεία των πίσω θυρών, οι μηχανισμοί των πίσω παραθύρων και ο υαλοκαθαριστήρας μαζί με το μοτέρ του.

Όσον αφορά τον κινητήρα, παρέμεινε ο 3κύλινδρος 1.600άρης turbo των 304 ίππων του GR Corolla, όμως η ροπή ανέβηκε κατά 30 Nm, φτάνοντας τα 400 Nm στις 3.250-4.600 σ.α.λ. Οι επιταχύνσεις βελτιώθηκαν χάρη και στην ανάπτυξη ενός πιο «κοντού» 6τάχυτου κιβωτίου. Πρόσθετα, εφοδιάζεται με νέα φρένα με κόκκινες δαγκάνες, με αλλαγμένα αμορτισέρ και φέρει πρόσθετες ενισχύσεις για αύξηση της ακαμψίας του πλαισίου.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε ένα GR Corolla Morizo Edition να πηγαίνει με τους κόφτες, όπου την παράσταση κλέβουν κυρίως τα «τσαφ τσουφ» της σκάστρας. Επιπλέον οι 3 κύλινδροι δίνουν δυνατά την παρουσία τους, όμως εντός καμπίνας δεν ακούγεται κάποιος μπάσος ήχος από την εξάτμιση ή σκασίματα (πέρα από την εκκίνηση).

Get it on Google Play Download on the App Store