Porsche Cayenne μεγαλουργεί σε φαράγγι (+video)

Την Porsche Cayenne αρχικά, πολλοί εμίσησαν. Πολλοί περισσότεροι την αγόρασαν, βέβαια, και όλοι την εκτίμησαν στο πέρασμα του χρόνου, ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει. Η Cayenne τιμά την παράδοση του Τσουφενχάουζεν στην άσφαλτο, συνδυάζοντας τη με αξιοσέβαστη ευρυχωρία και εκπληκτικές ικανότητες εκτός δρόμου, σε ένα πακέτο – ορισμό του all arounder.

Η πρώτη γενιά του γερμανικού premium SUV δεν διστάζει να πάει στα πιο κακοτράχαλα μέρη, που περιλαμβάνουν ακόμα και φαράγγια! Το Hell’s Revenge, στη Γιούτα, είναι μια από τις δυσκολότερες εκτός δρόμου διαδρομές που υπάρχουν στις Η.Π.Α., φτάνοντας στα όριά τους μέχρι εξειδικευμένες off road κατασκευές. Η Cayenne, αντίθετα, είναι απολύτως εργοστασιακή στα μηχανικά μέρη. Ούτε ψηλότερες αναρτήσεις, ούτε διαφορετικές αντιστρεπτικές, ούτε «εργάτες». Τίποτα. Μόνο μια τετράδα χωμάτινων ελαστικών, να επικυρώνει την καθολικά εδραιωμένη συνθήκη: τα Sport Utility Vehicles μπορούν να σε εκπλήξουν πέρα από το οδόστρωμα, αρκεί να φοράνε τα κατάλληλα λάστιχα.

Η ασημί Porsche δεν διστάζει να περάσει και από την «Πύλη της Κολάσεως». Το Hell’s Gate είναι το πολύ στενό και απότομο πέρασμα που βλέπουμε στη φωτογραφία, όπου το αυτοκίνητο σε κάποια σημεία πατάει με τα πλαϊνά των ελαστικών. Ούτε αυτή η απίστευτη μορφολογία στάθηκε ικανή να αποτρέψει την Cayenne, η οποία μάλιστα δεν υπέστη και μεγάλες ζημιές καθ’ όλη τη διάρκεια του Hell’s Revenge. Λίγα χτυπήματα σε μαρσπιέ, γδαρσίματα στους προφυλακτήρες και τέλος.

Get it on Google Play Download on the App Store