Πώς στέκεται η Bugatti Chiron δίπλα στην F1; (+video)

Η Bugatti Chiron είναι ένα από τα ορόσημα της ταχύτητας σε αυτοκίνητο παραγωγής. Κινούμενη απόδειξη του πόσο έχει προοδεύσει η αυτοκίνηση, ώστε πλέον χρειάζεται ηλεκτρονικός περιοριστής για να μείνει ένα τετράτροχο που μπορεί να κυκλοφορεί κανονικότατα σε δημόσιους δρόμους, στα 420 χλμ./ώρα. Βάλτε και μια επιτάχυνση 2,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, σε συνδυασμό με τους 1.500 ίππους και τα 1.600 Nm του 8.0 W16 quad turbo, και έχετε μια κατασκευή επιπέδου F1 περασμένων δεκαετιών.

Ακόμα και ένα τέτοιο δημιούργημα, όμως, δίπλα σε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της κορωνίδας του motorsport μοιάζει με οικογενειακό μικρομεσαίο. Στο video που θα παρακολουθήσουμε, η Chiron τίθεται εικονικά αντιμέτωπη με την Force India VJM08. Ένα μονοθέσιο με υβριδικό κινητήρα Mercedes, V6 1.6 λίτρων και απόδοση 900 ίππων στις 15.000 σ.α.λ. για μόλις 700 κιλά. Η VJM08 αγωνίστηκε πριν 6 χρόνια, κατακτώντας την 5η θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με ένα βάθρο. Δεν είναι πρωταθληματικό μονοθέσιο, δηλαδή, αλλά ούτε και της ουράς.

Όσο γρήγορη κι αν είναι η Chiron, όποιο -εντελώς θεωρητικό- πλεονέκτημα κι αν διατηρεί λόγω τετρακίνησης, με βάρος 1.900 κιλών δεν έχει την παραμικρή ελπίδα απέναντι στη Force India. Στο 0-200 χλμ./ώρα της VJM08, η Bugatti είναι ήδη πίσω κοντά στα 50 χλμ./ώρα! Διαφορά που διατηρείται μέχρι τα πρώτα 300 χλμ./ώρα, τα οποία για να φανούν στο κοντέρ της Chiron απαιτούνται επιπλέον 4 δλ. Η επικράτηση της Formula 1 είναι αναμενόμενη. Μολαταύτα, δεν παύει να εντυπωσιάζει το γεγονός πως ένα αυτοκίνητο παραγωγής -που μάλιστα δεν είναι καν η κορυφαία έκδοση της Chiron– καταφέρνει να μείνει σε απόσταση 4 δλ., από την ταχύτερη κατηγορία αγωνιστικών του πλανήτη!

Get it on Google Play Download on the App Store