Πόσο γρήγορη είναι η Mercedes A 180 1.33 136 PS;

Είμαστε σίγουροι πως οι περισσότεροι στο άκουσμα πως κάτω από το καπό ενός αυτοκινήτου υπάρχει κινητήρας με κυβισμό μόλις 1,33 λίτρα, δεν θα περιμένετε εκρηκτικές επιδόσεις.

Όμως κάνετε λάθος, γιατί η υπερτροφοδότηση δίνει φτερά στα downsized μηχανικά σύνολα, που τόσο αγαπήθηκαν από το κοινό, μιας και κάνουν την απαραίτητη φορολογική ντρίπλα χωρίς να τους λείπει η δύναμη. Μια τέτοια δημοφιλής και στην Ελλάδα περίπτωση, είναι η Mercedes A 180 με τους 136 ίππους. Το μοτέρ αυτό διακρίνεται για την ελαστικότητά του, τη λογική κατανάλωση καυσίμου, αλλά και για τις πολύ καλές επιδόσεις του, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα.

Αυτό θέλησε να διαπιστώσει κι ο δοκιμαστής του καναλιού Automobile DY, ο οποίος έβγαλε το γερμανικό πολυτελές hatchback για ένα γρήγορο test στη γερμανική Autobahn. Η Α-Class του βίντεο εξοπλιζόταν με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που εξασφαλίζει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν και paddles πίσω από το τιμόνι. Απολαύστε το βίντεο, αλλά δείτε και το πόσο γρήγορα ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα στο κοντέρ του γερμανικού μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store