Πόσο ταχύτερη είναι η Giulia GTA από την QV; (+video)

Ο ερχομός της Giulia GTA πριν 2 χρόνια ήταν κάτι που οι Alfisti (κι όλοι οι petrolheads) περίμεναν δυο δεκαετίες. Από τότε που η τελευταία Gran Turismo Alleggerita, η 156, έκλεινε τον κύκλο της. Όσο κι αν η Giulia QV επανέφερε την Alfa Romeo στα κορυφαία στρώματα των σπορ σεντάν, άλλη χάρη έχουν τα τρία θρυλικά γράμματα.

Τα οποία, βέβαια, βασίστηκαν σε αυτή για την επιστροφή τους. Η Giulia GTA στην ουσία είναι η ελαφρύτερη, ισχυρότερη και πιο αεροδυναμικά εξελιγμένη έκδοση της Quadrifoglio Verde, ζυγίζοντας 140 κιλά λιγότερο (1.540 στο σύνολο) και στέλνοντας 30 ίππους περισσότερους (540) στον πίσω άξονα, από τον -καταγωγής Ferrari- 2.9 V6 twinturbo. Αλλαγές κι ενισχύσεις υπάρχουν φυσικά σε πλαίσιο-αναρτήσεις, ενώ και τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 «βεντουζάρουν» λίγο περισσότερο από τα Pirelli P Zero Corsa AR Asimmetrico. Παρόλα τα ατού της, όμως, η GTA ανακοινώνεται μόνο στα 0,2 δλ. πιο κάτω από την QV, για το 0-100 χλμ./ώρα: 3,6 δλ. αντί 3,8 δλ., δείγμα του πόσο καλοστημένη είναι η Quadrifoglio, άρα και εξαιρετική βάση για την Alleggerita.

Το carwow πήρε τις δυο Ιταλίδες, προκειμένου να δει αν τα «γαλόνια» της GTA την τοποθετούν όντως πάνω από την QV στην ιεραρχία των Alfa, τουλάχιστον στην ευθεία. Εννοείται ότι στη θεωρία, τα μαθηματικά καθιστούν ακλόνητη φαβορί την κορυφαία Giulia: 2,85 κιλά ανά ίππο η GTA, 3,29 η QV. Για να δούμε πως μεταφράζονται στην πράξη.

Get it on Google Play Download on the App Store