Προπολεμικά drift και μάχες μέχρι τέλους (+video)

Κυρίες και κύριοι σε τέσσερις τροχούς, ηλικίας άνω των 80 ετών, απέδειξαν στο Goodwood Festival of Speed με κάθε μεγαλοπρέπεια πως η καρδιά τους το λέει ακόμα, δίνοντας μάχες μεταξύ τους έως τελικής πτώσεως και πηγαίνοντας μέχρι «με τις πόρτες»!

Το φεστιβάλ ταχύτητας διεξάγεται στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, όμως τα video στο επίσημο κανάλι ανεβαίνουν όλο το χρόνο. Η τελευταία προσθήκη αφορά τα πιο ιστορικά των ιστορικών αυτοκινήτων, με χρονολογίες που φτάνουν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 30. Ενενήντα και πλέον χρόνια έχουν στις πλάτες τους τα τετράτροχα που θα δούμε, όμως από πλευράς θεάματος όχι απλά δεν έχουν να ζηλέψουν σε κάτι τους ολοκαίνουργιους απογόνους τους, αλλά μπορούν να τους δείξουν μερικά πράγματα.

Τα λεπτά ελαστικά και οι πρωτόγονες αναρτήσεις αποτελούν εγγύηση για συγκλονιστικές λήψεις στις στροφές, αρκεί να το λέει και η καρδούλα του οδηγού. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που βρέθηκαν πίσω από τα τεράστια τιμόνια μιας Bentley, ενός Talbot-Lago και δυο Frazer Nash (μόνο η Bentley υφίσταται ακόμα ως μάρκα) στάθηκαν πέρα για πέρα στο ύψος των περιστάσεων. Ειδικά η μάχη μεταξύ των δυο Frazer Nash (το κόκκινο με το πράσινο που «σφάζονται», σαν να βλέπεις Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) είναι εκπληκτική. Μπόνους πόντους στον άπειρο σεβασμό που τρέφουμε για τους συγκεκριμένους οδηγούς, το γεγονός πως πηγαίνουν στο όριο με προπολεμικές κατασκευές, δίνοντας μάχες προφυλακτήρα-προφυλακτήρα και πηγαίνοντας με το πλάι, μέσα στη βροχή. Συνθήκες που πολλοί θα απέφευγαν να πάνε έστω με μισό γκάζι, σε σύγχρονα και γεμάτα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store