«Ανάσταση» με Subaru WRX STI 370 ίππων (+video)

Το Subaru WRX STI ήταν ο μοναδικός συνεχιστής των ιαπωνικών rally replicas, πριν την παρουσίαση του Toyota GR Yaris και πιο πρόσφατα του GR Corolla. Με το πρώτο τα έβαλε και επικράτησε, με το δεύτερο όμως δεν πρόκειται. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, οι «Πλειάδες» ανακοίνωσαν πως η παρουσίαση νέου WRX STI αναβάλλεται επ’ αόριστον. Ένα μοντέλο που ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή από το 2016, όταν σταμάτησε η παραγωγή του Evo X, και εν αναμονή παρέας από τη Mitsubishi.

«Τα Τρία Διαμάντα» προετοιμάζουν comeback του Evo, οπότε μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως κάτι αντίστοιχο θα κάνουν οι ομόλογοί τους στο Φούτζι. Μέχρι -και αν- να το πάρουν απόφαση μια χαρά μας κάνει τόσο το απερχόμενο, όσο και το WRX STI πριν από αυτό . Το ασημί που θα παρακολουθήσουμε να μοιράζει φλόγες, ανήκει στη «σοδειά» 2007-2011. Υπό εργοστασιακές συνθήκες, ο 2.5άρης τετρακύλινδρος τούρμπο μπόξερ αποδίδει 300 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 407 Nm στις 4.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Με λίγες βελτιώσεις (αντικατάσταση εισαγωγής, εγκεφάλου και εξάτμισης) φτάνει με άνεση τα 370-400 άλογα και μετατρέπεται σε φλόγιστρο.

Η απόδοση του συγκεκριμένου βρίσκεται στους 370 ίππους και συνοδεύεται από οπτικές αναβαθμίσεις, με τη μορφή αεροδυναμικού πακέτου (αεροτομή, διαχύτης, ποδιές και splitter). Το anti lag φροντίζει να γεμίζει αυτιά με κρότους και μάτια με πυροτεχνήματα, ενώ το ασημί Subaru επιταχύνει μέχρι τα 260 χλμ./ώρα – πάντα με την ηχητική υπόκρουση του κροταλίσματος από το επίπεδο μοτέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store