Νέο και «κοφτερό» Subaru WRX S4 STI Sport Sharp

Η Subaru ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το σημερινό WRX, παρουσιάζοντας μια σειρά από ειδικές εκδόσεις. Η τελευταία είναι η WRX S4 STI Sport Sharp, που προσφέρει βελτιώσεις στο πλαίσιο, την ανάρτηση και την εμφάνιση.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza WRC έγινε αυτοκίνητο δρόμου! (+video)

Κανονικά γράφεται «WRX S4 STI Sport#», αλλά προφέρεται «Sport Sharp». Το ανθρακονημάτινο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, η gloss γκρι μάσκα και οι μαύρες ζάντες των 18 ιντσών. Στο εσωτερικό συναντάμε μπάκετ καθίσματα της Recaro, με επενδύσεις δέρματος και suede. Από suede αποτελείται η στεφάνη του τιμονιού και ο λεβιές του κιβωτίου, ενώ δεν λείπουν οι gloss black επενδύσεις στο ταμπλό.

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 400 άλογα για το νέο Subaru WRX STI

Κάτω από το καπό με την χαρακτηριστική εισαγωγή στο κέντρο, κρύβεται ο γνώριμος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2.0 λίτρων. Η απόδοση παραμένει στους 300 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ., ωστόσο διαθέτει νέο φίλτρο και σπορ εξάτμιση. Βελτιώσεις φέρει και το κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, που διαθέτει δικό του ψυγείο. Οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο στήσιμο, με μια μπάρα θόλων και ενισχύσεις στα σημεία έδρασης της ανάρτησης.

Παρά τις αναβαθμίσεις και τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, μιλάμε για WRX και όχι για το κορυφαίο WRX STI. Οι μηχανικοί της Subaru, θέλοντας να βελτιώσουν και την παραμονή των επιβατών, προσέθεσαν ηχομονωτικό υλικό που μειώνει τον θόρυβο στην καμπίνα κατά 0,6 ντεσιμπέλ στα εμπρός καθίσματα και 0,5 στα πίσω.

Δείτε ακόμα: Νέο Subaru Levorg Prototype STI με πρωτιές (+video)

Μόλις 500 WRX S4 STI Sport Sharp θα κατασκευαστούν, όλα για την αγορά της Ιαπωνίας, με το κόστος για κάθε ένα να ανέρχεται στα 4.741.000 γεν (39.074 ευρώ) τα οποία έχουν ήδη πωληθεί.

 

Get it on Google Play Download on the App Store