Νέο Subaru Levorg Prototype STI με πρωτιές (+video)

Στο Σαλόνι του Τόκιο έκανε πρεμιέρα η κορυφαία έκδοση του επερχόμενου νέου Subaru Levorg, έστω κι αν προς το παρόν πρόκειται για πρωτότυπο.

Οι Ιάπωνες μπορεί να τοποθετούν την ταμπέλα «Prototype», όμως στην ουσία πρόκειται για το Levorg STI. Ούτως ή άλλως, το σημερινό μοντέλο διαθέτει έκδοση STI Sport που φτάνει στους 300 ίππους, οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο χαρακτηρισμός «πρωτότυπο» παίρνει γραφειοκρατικό χαρακτήρα. Το αυτοκίνητο κάνει ξεκάθαρο τον δυναμικό του χαρακτήρα, με τον εμπρός επιθετικό προφυλακτήρα, τις διπλές απολήξεις στον πίσω, τις 19άρες ζάντες αλουμινίου και τους αεραγωγούς με τον διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμα: Νέο και «σκανδαλιάρικο» Subaru FUCKS (+video)

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τεχνολογία που υπάρχει κάτω από το αμάξωμα, σηματοδοτώντας πρωτιές για την Subaru. Το Levorg Prototype STI διαθέτει ηλεκτρονικό έλεγχο για την απόσβεση των αμορτισέρ, αλλά και διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, που επιτρέπουν στον οδηγό να παραμετροποιεί την απόκριση του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού, την απόσβεση της ανάρτησης και την κατανομή της ροπής στο σύστημα τετρακίνησης. Μέχρι τώρα, μόνο η τελευταία παράμετρος δεχόταν παρέμβαση από τον οδηγό.

Διαβάστε επίσης: «Ψήνεται» συνεργασία Subaru-Toyota για το νέο WRX STI

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει ενημέρωση, όμως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον 2λιτρο επίπεδο κινητήρα των 300 αλόγων και 400 Nm ροπής, που συναντάμε στην κορυφαία έκδοση του τωρινού STI Sport.

Get it on Google Play Download on the App Store