Subaru Impreza WRC έγινε αυτοκίνητο δρόμου! (+video)

Τα rally replicas αποτελούν διακαή πόθο κάθε γκαζοφίλ. Ποιος δεν θα ήθελε ένα Mitsubishi Lancer Evo, μια Toyota Celica GT-Four ή ένα Subaru Impreza STI να τον περιμένει έξω από το σπίτι (ιδανικά μέσα σε γκαράζ); To απόλυτο όνειρο, ωστόσο, είναι να οδηγήσεις το αυθεντικό. Την πηγή. Το ίδιο το αγωνιστικό, κοινώς.

Προφανώς τα αυτοκίνητα του WRC δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δημόσιους δρόμους, για ευνόητους λόγους. Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένοι «τρελοί», με την καλύτερη δυνατή έννοια, που αναλαμβάνουν να ανέβουν το βουνό της μετατροπής ενός WRC σε street legal αυτοκίνητο. Το κανάλι JDM Masters στο YouTube, βρίσκει και δοκιμάζει τα πιο ξεχωριστά τετράτροχα επί ιαπωνικού εδάφους. Και δίχως αμφιβολία, το Impreza που ακολουθεί είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα στον κόσμο, όχι μόνο στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Ξεκίνησε την καριέρα του ως πρωτότυπο εξέλιξης της Prodrive και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες, ως μέλος ιδιωτικών ομάδων. Τα χαρακτηριστικά χρώματα της Subaru στα ράλλυ δεν τα φόρεσε, όμως έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας περιοδίας, η θέση του τιμονιού άλλαξε πολλές φορές θέση ανάμεσα στα δεξιά και τα αριστερά, αναλόγως της ομάδας που το έτρεχε κάθε φορά. Τελικά, κατέληξε στο σπίτι του ώστε να ξεκινήσει το φιλόδοξο project της μετατροπής του σε πολιτικό αυτοκίνητο.

Όταν αγοράστηκε από το σημερινό ιδιοκτήτη, δεν υπήρχαν κιβώτιο και μετάδοση. Με συνοπτικές διαδικασίες επιλέχθηκε ένα τροπέτο από S204 STI, όπου ο 2λιτρος τούρμπο μπόξερ EJ20 αποδίδει 320 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και 432 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical AWD με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό DCCD (Driver Control Center Diff) αναλαμβάνουν να περάσουν την ισχύ στο δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza «γαζώνει» Lamborghini (+video)

Παρά την «καρδιά» παραγωγής, τα φρένα, οι τροχοί και οι αναρτήσεις προέρχονται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το setup αμορτισέρ και ελατηρίων είναι αναμενόμενα πιο μαλακό, ενώ και η εξάτμιση είναι σχεδιασμένη ώστε να περνάει τα τεστ θορύβου και ρύπανσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροδυναμικό πακέτο αποτελείται από διάφορα αγωνιστικά Impreza, με την αεροτομή να προέρχεται από το αυτοκίνητο του αείμνηστου Richard Burns, έχοντας ακόμα πάνω της τα σημάδια από τα πετραδάκια των ειδικών διαδρομών!

Get it on Google Play Download on the App Store