Τουλάχιστον 400 άλογα για το νέο Subaru WRX STI

Τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για το λατρεμένο WRX STI, καθώς η Subaru φέρεται να είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ισχυρότερη εργοστασιακή έκδοση όλων των εποχών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, οι «Πλειάδες» θα ανεβάσουν την απόδοση του επόμενου WRX τουλάχιστον στα 400 άλογα και τα 489 Nm ροπής! Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της βελτίωσης,αρκεί να αναφέρουμε πως το σημερινό αποδίδει 310 ίππους και 410 Nm ροπής. Υπεύθυνος για αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2.4 λίτρων, που συναντάμε κάτω από το καπό του Ascent. Εκεί αποδίδει 260 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 376 Nm ροπής στις 2.000-4.800 σ.α.λ. Σε αυτή τη μορφή, με κάποιες παραλλαγές, το περιμένουμε να πάρει θέση στο μηχανοστάσιο των επόμενων BRZ/Toyota GR86.

Δείτε ακόμα: Τι προκαλεί τον επικό ήχο των Subaru; (+video)

Για το WRX STI, ωστόσο, οι μηχανικοί του Εμπισού θα «σηκώσουν τα μανίκια τους» ώστε να διπλασιάσουν σχεδόν την ισχύ, σε σχέση με την τωρινή μορφή του μοτέρ. Οι μετατροπές θα αφορούν τα περισσότερα βαριά μέταλλα (στροφαλοφόρο, πιστόνια, μπιέλες, κεφαλή) και μεγαλύτερο τούρμπο, με παράλληλη φροντίδα στα περιφερειακά (αντλίες βενζίνης και νερού υψηλότερης παροχής, μεγαλύτερα ψυγεία και intercooler κλπ). Μάλιστα, πηγές από την Ιαπωνία έκαναν λόγο παλιότερα για ανάπτυξη του νέου STI σε συνεργασία με την Toyota, στα πλαίσια της επιτυχημένης σύμπραξης των BRZ/GT86.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza «γαζώνει» Lamborghini (+video)

Εμφανισιακά δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση, αλλά κάνουμε το σταυρό μας να μοιάζει στο εντυπωσιακό Viziz Performance STI Concept. Εξάλλου τα τετράθυρα κουπέ κερδίζουν συνεχώς έδαφος, οπότε ένα STI αυτής της μορφής δεν φαντάζει απίθανο. Όπως δεν φαντάζει καθόλου απίθανο το σενάριο επιστροφής του Mitsubishi Evo! Κάτι που σημαίνει πως στο προσεχές μέλλον, δεν αποκλείεται να ζήσουμε μεγαλεία δεκαετίας ’90 και ’00!

Get it on Google Play Download on the App Store