Σφαιράτη Renault Laguna 1.6 λτ. με 300.000 χλμ.

Η Renault είχε μακρόχρονη ιστορία στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων, με μοντέλα που προσέφεραν υψηλές ανέσεις στους επιβάτες τους, ενώ ξεχώριζαν για την πολυτέλεια και τον μοντέρνο σχεδιασμό τους. Η Laguna ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας, ωστόσο η παραγωγή της έληξε το 2015 με την τρίτη γενιά και δεν βγήκε αντικαταστάτης, καθώς τα μεσαία οικογενειακά έχασαν την εμπορικότητά τους, λόγω της επέλασης των SUV.

Η πρώτης γενιάς Laguna που παρουσιάστηκε το 1994 και κατασκευάστηκε έως το 2001, ήταν ένα από όμορφα και κομψά σε σχεδιασμό μέσα – έξω, μοντέλα της κατηγορίας και εποχής της. Στη βασική και best seller στην Ελλάδα έκδοσή της, εφοδιαζόταν με το δυνατό (για τότε) 16βάλβιδο 1.600άρη κινητήρα, ισχύος 110 ίππων και 148 Nm ροπής. Καινούργια επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 195 χλμ./ώρα.

Μια τέτοια Laguna θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, να πηγαίνει με το γκάζι στο πάτωμα, στη γερμανική Autobahn. Παρά τα 20 χρόνια της και τα σχεδόν 300.000 χλμ. που γράφει το οδόμετρο, μοιάζει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά, όπως και στο ιδιαίτερα προσεγμένο και καθαρό εσωτερικό της. Φαίνεται ο κάτοχός της είναι μερακλής και προσέχει το αυτοκίνητό του, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και στα μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας δουλεύει απροβλημάτιστα έως τα 200 χλμ./ώρα με σχεδόν 6.000 σ.α.λ., ενώ το αυτοκίνητο παραμένει πολύ σταθερό σε αυτή την ταχύτητα.

https://www.youtube.com/watch?v=g7M0wm7G8xs

Get it on Google Play Download on the App Store