Σκασίματα με το Hyundai i30 N Project C (+video)

Το κορυφαίο μικρομεσαίο μοντέλο της Hyundai, το i30 N στην πιο σκληροπυρηνική του έκδοση Project C, διαθέτει αρκετές αλλαγές, που του χαρίζουν ακόμα πιο έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά σε εμφάνιση, οδική συμπεριφορά και επιδόσεις.

Δείτε ακόμα: Πως πάει το Hyundai i30 N στα 272 χλμ./ώρα; (+video)

Καταρχήν, εξωτερικά ξεχωρίζει από τα «γυμνά» τμήματα από ανθρακόνημα, όπως είναι ολόκληρο το καπό και τα σπόιλερ στους προφυλακτήρες και στα μαρσπιέ. Μοναδικό του στοιχείο αποτελεί και το ματ γκρι χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον, το Hyundai i30 N Project C είναι ελαφρύτερο κατά 50 κιλά και χαμηλότερο κατά 8,8 χλστ. σε σχέση με το i30 Ν 275 PS. Αποκλειστικό του στοιχείο αποτελούν και οι 19 ιντσών σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της OZ (22 κιλά ελαφρύτερες από τις κανονικές).

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει το Hyundai i30 N στο δυναμόμετρο;

Διαφορές συναντώνται και στο εσωτερικό του, όπως είναι οι επενδύσεις από Alcantara στο τιμόνι, στο χειρόφρενο και στον αλουμινένιο επιλογέα των ταχυτήτων, τα τύπου μπάκετ καθίσματα της Sabelt με την ανθρακονημάτινη πλάτη, οι σκούρες πορτοκαλί ζώνες ασφαλείας και η αριθμημένη πλακέτα στο ταμπλό (600 αντίτυπα) μπροστά από τον συνοδηγό.

Διαφορετικό στήσιμο έχουν και οι αναρτήσεις του με την τοποθέτηση πιο χαμηλών και σφιχτών ελατηρίων μαζί με αμορτισέρ. Επίσης, οι αρθρώσεις στους πίσω τροχούς είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο αντί ατσάλι. Μόνο ο κινητήρας παρέμεινε ο ίδιος 2.0 T-GDi των 275 ίππων και 353 Nm ροπή (378 Nm με overboost), o οποίος επιταχύνει ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορα στο 0-100 χλμ./ώρα (6,0 δλ. έναντι 6,1 δλ.), ενώ η μέγιστη ταχύτητα σταματά στα 250 χλμ./ώρα. Την αδρεναλίνη στα ύψη ανεβάζουν με την σειρά τους και οι αγωνιστικού τύπου ήχοι που βγαίνουν από κινητήρα και εξάτμιση, όπως μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το Hyundai i30 N Project C;

Get it on Google Play Download on the App Store