Skoda Octavia Combi «βαράει» 9άρες! (+videos)

Η πρώτη Octavia ήταν το αυτοκίνητο που πραγματικά, άλλαξε τον ρου της Skoda. Από το Favorit και το Felicia, το μικρομεσαίο -που ήταν στην ουσία μεσαίο- μοντέλο από την Τσεχία γέμισε τα ταμεία, έκανε εφικτή την εξέλιξη της Fabia και τα δυο τους, μετέτρεψαν τη φίρμα από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ σε πρότυπο οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης στον χώρο της αυτοκίνησης.

Δείτε ακόμα: Η Skoda Octavia RS ήταν (και είναι) το φθηνότερο οικογενειακό «γκάζι»

Μεγάλο ποσοστό σε αυτό, διαδραμάτισε η Octavia RS. Η σπορ έκδοση που έδωσε γκάζι στον οικογενειάρχη λαό, προσφερόμενη και σε έκδοση station wagon ονόματι Combi. O 1.8 20VT ήταν στα ντουζένια του και αποτελούσε το αγαπημένο πεδίο ενασχόλησης των βελτιωτών. Για τους λιγότερου σκληροπυρηνικούς πατέρες, υπήρχε η τετρακίνητη έκδοση με το πακέτο της ABT και τα 193 άλογα, που δεν ξεχώριζε σε τίποτα από την Octavia Combi με τα 150 και έκλεισε σωρηδόν σπίτια σε φανάρια. Η Combi που θα δούμε σήμερα, κάνει λίγο πιο αισθητή την παρουσία της.

Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό, που μεγαλούργησε στο ιταλικό πρωτάθλημα αναβάσεων – το οποίο μάλιστα κέρδισε το 1999. Εξελιγμένο από τη Skoda Ιταλίας, το εν λόγω estate αντιλαλούσε επί σειρά ετών στα χέρια του αείμνηστου Fabio Danti, αποτελώντας ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα των θεατών. Ακόμα σήμερα, δε, πραγματοποιεί guest εμφανίσεις. Κάτω από το καπό συναντάμετον 2λιτρο ατμοσφαιρικό STW κινητήρα του VAG, που χρησιμοποιούσε η Audi στο A4 του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Η απόδοση φτάνει τους 310 ίππους στις 8.750 σ.α.λ., με τον κόφτη να τοποθετείται λίγο ψηλότερα, στις 9.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο είναι 6άρι σειριακό και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κρατώντας το ολικό βάρος μόλις στα 870 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Νέα Skoda Octavia RS με 245 υβριδικά άλογα

Πέρα από τις επιδόσεις και την εμφάνιση, όμως, «όλα τα λεφτά» είναι ο ήχος

https://www.youtube.com/watch?v=bKQ9t2mBZ4o

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store