«Σβούρες» α λα τανκ η Mercedes EQG (+video)

Πολλές φορές αναφερόμαστε στη Mercedes G-Class ως «τανκ», λόγω παρουσιαστικού και κατασκευής. Η ηλεκτρική εκδοχή της έρχεται ακόμα πιο κοντά στα άρματα μάχης, έχοντας τη δυνατότητα να στρίψει όπως εκείνα!

Η EQG εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας τη βέλτιστη κατανομή ροπής σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Από τη στιγμή που μιλάμε για G-Class, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το προσόν στις εκτός δρόμου διαδρομές. Επειδή επίσης μιλάμε για G-Class, ξέρουμε ότι το μέγεθος θέτει περιορισμούς. Η Mercedes δεν ανακοινώνει ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά γνωρίζουμε πως η EQG διαθέτει παρεμφερείς διαστάσεις με τη θερμική αδερφή της. Συνεπώς έχουμε κοντά στα 5 μέτρα μήκος και 2 μέτρα πλάτος – ύψος, ενώ και το βάρος κινείται σε περισσότερους από 2 τόνους. Όσο ικανό κι αν είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο στο off roading, κάποια στιγμή θα τα βρει σκούρα από πλευράς ευελιξίας.

Εδώ έρχεται το σύστημα G-Turn. Μέσω αυτού οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μπορούν να περιστρέψουν την EQG επί τόπου, με τους δυο να δίνουν κίνηση προς τα εμπρός και τους απέναντι προς τα πίσω. Σε μια αριστερή στροφή, ας πούμε, οι αντίστοιχοι ηλεκτροκινητήρες δουλεύουν στην όπισθεν, την ώρα που οι δεξιοί επιταχύνουν κανονικά. Ως αποτέλεσμα η EQG στρίβει με τρόπο παρόμοιο των τανκ, αυξάνοντας κατακόρυφα την ευελιξία σε κλειστά κομμάτια. Φυσικά, βέβαια, μπορεί και να «σβουρίζει», όπως μας δείχνουν οι πρώτες γνωριμίες των συναδέλφων με τα πρωτότυπα,προσφέροντας πλούσιο θέαμα παρά τους 3 τόνους που εκτιμάται ότι ζυγίζει η ηλεκτρική G-Class.

Get it on Google Play Download on the App Store