Τα Nissan GT-R βάζουν στη μέση τη Supra (+video)

Nissan GT-R και Toyota Supra είναι «καταδικασμένα» να μάχονται μεταξύ τους, εις τους αιώνας των αιώνων. Δυο από τα μυθικότερα ονόματα της τετράτροχης ιαπωνικής κουλτούρας, με το πρώτο να χάνει το «Skyline» και το δεύτερο πλέον να ακούει περισσότερο στο «BMW», αλλά με καντάρια ιστορίας πίσω τους.

Ο ορισμός της Supra δεν είναι φυσικά άλλη από την MK4. Αντίστοιχος χαρακτηρισμός για το Skyline R34. Οι κόντρες τους συνεχίζουν αμείωτες ακόμα σήμερα, παρότι έχουν βγει στη σύνταξη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Ο διάδοχος του Skyline δεν διστάζει να μπαίνει σφήνα, δικαιωματικά, ως ένας από τους κυρίαρχους των dragster. Δίχως καν να χρειάζεται βελτίωση.

Το GT-R που θα παρακολουθήσουμε είναι ένα απολύτως εργοστασιακό Nismo. Με τα αγωνιστικά του τούρμπο, τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά, το launch control, το μειωμένο βάρος και όλες τις περιποιήσεις της Nissan Motorsport. Ο 3.8 V6 twinturbo παράγει 600 ίππους, που μπορεί να μην ακούγονται πολλοί, όμως σε συνδυασμό με το 6άρι DCT και το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης είναι υπερ-αρκετοί να εκτοξεύσουν το κορυφαίο R35 στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, εντός μόλις 2,5 δλ.! Τα άλλα δύο τιμούν την παράδοση που τα ίδια έχτισαν, φέροντας μπόλικες μετατροπές κάτω από τα καπό τους.

Το Skyline είναι το ισχυρότερο όλων, με 800 άλογα από τον RB26DETT. H Supra βρίσκεται ενδιάμεσα των «Godzillas», με 700 άλογα από τον 2JZ-GTE. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το R34 όμως, εντοπίζεται στο κιβώτιο. Την ώρα που το Nissan διατηρεί το 6άρι χειροκίνητο, η Supra έχει περάσει στο φάσμα του διπλού συμπλέκτη. Βέβαια όσο χρόνο κι αν γλυτώνει στις αλλαγές σχέσεων, δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός πως είναι πισωκίνητη. Οπότε σε θέμα εκκίνησης βρίσκεται ξεκάθαρα σε μειονεκτική θέση.

Get it on Google Play Download on the App Store