«Τάπα» με το Honda S2000 20th Anniversary (+video)

Εδώ και μια δεκαετία, οι απανταχού φίλοι του S2000 έχουν τον καημό της επιστροφής του θρυλικού roadster. H Honda έκανε εν μέρει το χατίρι με το 20th Anniversary, άσχετα που ουσιαστικά πρόκειται για το λανσάρισμα μιας νέας σειράς αξεσουάρ για το S2K. Δεν μας πολυενδιαφέρει κιόλας, ειδικά όταν είναι να το παρακολουθήσουμε στο όριο δια χειρός Drift King!

Διαβάστε επίσης: Honda S2000: 20 χρόνια στους κόφτες! (+videos)

Ο Keichi Tsuchiya πήρε το επετειακό S2000 και το «έστυψε», υπενθυμίζοντας σε όλους το πόσο καλοστημένο είναι το τύποις κεντρομήχανο (μεταξύ εμπρός άξονα και οδηγού ο F20C), αλλά και πόσο χρειάζεται τα σωστά χέρια για να πάει όπως του αρμόζει. Το 20th Anniversary Prototype ενσωματώνει τις παρατηρήσεις και τις ιδέες που κατέθεταν οι ιδιοκτήτες και φαν του μοντέλου, σε ένα πακέτο. Ο προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερη εισαγωγή, μαύρα πλαστικά και διαφορετικό σχήμα, τα φωτιστικά σώματα έχουν σκουρύνει, χαμηλά στο πλάι συναντάμε ποδιές, ενώ μαύρης απόχρωσης είναι οι ζάντες, τα καλύμματα των καθρεπτών και το περίγραμμα του παρμπρίζ.

Δείτε ακόμα: Honda S2000 «γαζώνει» στις 9.000 σ.α.λ. (+videos)

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις και ένα νέο ηχοσύστημα με οθόνη αφής, ενώ διαφοροποιήσεις συναντάμε στο σετάρισμα της ανάρτησης. Ο μανιασμένος 2λιτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος παραμένει στα 240 άλογα στις στις 8.300 σ.α.λ. και 208 Nm ροπής στις 7.500 σ.α.λ., με τον κόφτη να τοποθετείται στις 9.000 σ.α.λ. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται από τους Ιάπωνες, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για ανέγγιχτο μοτερικά AP1 τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα πρέπει να έρχονται σε 6,2 δλ. και η τελική να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Τυπικότητες και ψυχροί αριθμοί, τη στιγμή που μπορούμε να το δούμε να πηγαίνει «τέζα», υπό την καθοδήγηση ενός ζωντανού μύθου.

Διαβάστε επίσης: Το Honda NSX Type R «ρίχνει» στο καινούργιο! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store