Τελικές με κοπρεσοράτο Opel Speedster 250HP (+video)

Στην ιεραρχία των γρήγορων Opel, τα OPC βρίσκονται στην κορυφή. Ωστόσο υπάρχει άλλο ένα μοντέλο από το Ρούσελχαϊμ, ακόμα πιο ιδιαίτερο και σπάνιο, με καταγωγή Lotus και μοναδική παρουσία: το Speedster.

Το κεντρομήχανο roadster της Opel παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 1999, στην Έκθεση της Γενεύης, και μπήκε στην παραγωγή το Μάρτη του 2000. Προϊόν συνεργασίας μεταξύ General Motors και Lotus, το Speedster βασιζόταν στο πλαίσιο της Elise αλλά είχε διαφορετικούς κινητήρες. Ο βασικός ήταν ένας ατμοσφαιρικός Ecotec 2.2 λίτρων, με απόδοση 147 ίππων και 203 Nm. Ο κορυφαίος, ο 2.0 Turbo που γνωρίζαμε από το Astra G Coupe και Cabriolet, με απόδοση 200 ίππων και 262 Nm. Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ προστέθηκε το 2003 οπότε μέχρι τότε, όποιος ήθελε παραπάνω δύναμη έπρεπε να καταφύγει στη βελτίωση. Ακόμα και χωρίς αυτή πάντως, το Speedster 2.2 επιτάχυνε στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 5,9 δλ. και έφτανε μέχρι τα 217 χλμ./ώρα.

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου ήθελε να προσεγγίσει τα 4,9 δλ. και 243 χλμ./ώρα του Turbo, κάτι που κατάφερε με εκκωφαντικό τρόπο. Υπεύθυνο για αυτό ένα compressor kit, που ανεβάζει την ισχύ του 2.2 στα 250 άλογα και γεμίζει την ατμόσφαιρα με το μεθυστικό σφύριγμα του μηχανικού υπερσυμπιεστή. Στις εκκινήσεις έχει ένα θέμα, καθώς η μεγάλη ισχύς θέλει προσοχή στο σπινάρισμα ενώ ο οδηγός δυσκολεύεται και στις αλλαγές. Παρόλα αυτά, τα 930 κιλά του Speedster ξεπερνούν με άνεση τα 220 χλμ./ώρα και δείχνουν ικανά για ακόμα ψηλότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store